16 страхотни снимки от Плитвишките езера

Едно от най-красивите природни чудеса в Хърватия и цяла Европа – Националният парк Плитвице, е известен най-вече със своите спиращи дъха езера, водопади и гъсти гори. Отворен целогодишно и с повече от един милион посетители на година, това е най-посещаваният национален парк в Хърватия. До него можете да стигнете с автобуси от Сплит, Задар и Загреб.

Waterfalls in Plitvice National Park

plitvice_lakes_1-1

The waterfalls of Plitvice National Park

Autumn landscape background. Plitvice Lakes. Croatia.

plitvice_lakes_3

Най-същественото за парка са 16-те свързани помежду си езера, групирани като горни и долни. Те са сформирани от естествени язовири от травертин и езера, вариращи в различни цветове – от тюркоазено до синьо, зелено и сиво.

Сред езерата има и множество различни по размер и обем водопади.

Посетителите могат да разгледат езерата и околността като ходят по дървени пътеки или чрез разходка с лодка.

Cascades in Plitvice lakes national park

plitvice_lakes_6

plitvice_lakes_2

plitvice_lakes_7

plitvice_lakes_8

plitvice_lakes_12

На входа и изхода на парка са разположени магазини за сувенири и закусвални, а в парка срещу главното езеро се намира голяма пикник зона, в която може и да се закупи храна.

plitvice_lakes_13

plitvice_lakes_14

plitvice_lakes_9

plitvice_lakes_10

plitvice_lakes_11

Източник: touropia.com

 

За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!