15 щури идеи, с които да пренесете природата в дома си

Следващите предложения са за тези от вас, които няма да имат възможността достатъчно дълго да се нарадват на природата, докато времето е изключително подходящо за това.

Да си пренесеш природата у дома всъщност може да е доста по-лесно, отколкото си мислите. Не говорим за това да си засадите дърво по средата на хола. Има много възможности, с които да освежите дома си и да придадете на атмосферата в него усещането за свобода и простор.

1. Кино на открито в задния двор

1
Перфектното място за сезона на лятното кино. Трябват ви само екран, двор и пуканки.

2. Полилеи, които внасят в стаята ви привкус на гора

2
Усуканите корени, храсти и клони работят отвъд вашето въображение.

3. Огнище в задния двор

3
Много лесен, но уникален начин да се насладите на приятните летни нощи – трябва ви само двор. Дори можете да си припомните детските вечери, когато сте играли на лагерен огън с прескачане и един куп други забавления.

4. Всекидневна в пясъка

4
Ако сте любителите на морската тематика, обичате пясъка, вълните и плажа, това определено е вашият начин да си направите морско кътче вкъщи.

5. Легло-аквариум

5-1
Стилна, бутикова спалня, а също и чудесен начин за релаксиране и спокоен сън. Бройте рибките… защото овцете са твърде демоде! 🙂

6. Плаж под бюрото

6
Идеята е на дизайнера Джъстин Кемп, който споделя, че пясъкът е неговият начин да релаксира. Създава му усещането за постоянна ваканция.

7. Легло-хамак

7
Смес от простота и функционалност, която ще поведе мислите ви към най-красивите кътчета на света.

8. Къща на дървото в детската стая

8
Децата ви искат къща на дървото, но живеете в апартамент? По всичко личи, че нямате проблем – имате нужда от въображение.

9. Люлееща се маса

9
Никога не сте твърде голям, за да се върнете дори и за малко в детството. Люлеещата се маса е подходяща както за офиса, така и за дома ви. В работата внася настроение и разнообразява скучните оперативки, а вкъщи носи полъх от двора, детството и дните, прекарани в безгрижие.

10. Мрежа над стълбите

10
Имате нужда от креативни идеи за място за четене? Ето ви една: тази мрежа, която наподобява хамак и ви позволява да се отпуснете спокойно над пространството над стълбите у дома.

11. Уютен ъгъл за четене до прозореца, а защо не и на терасата

11
Ето едно наистина специално място, на което да останете сами с книгата си – достатъчно е да имате по-голям прозорец, а хубавата гледка е бонус.

12. Рекичка в коридора

14
Не всеки може да си позволи да бъде в близост до река, още повече в собствения си дом. Ето един нестандартен начин, по който можете да си осигурите ако не приятния шум на водата, то поне гледка към нея: стъклено покритие на пода, под което има пясък, камъчета и мидички.

13. Музикална стена, която свири, докато вали

15
Това е доста по-сложно за изпълнение, но пък е супер готино! Тази стена е арт експеримент, с който живеещите в сградата комбинират архитектурата и изкуството и показват как падащите капки дъжд могат да се превърнат във вълшебна музика и да те отнесат на тотално различно място от това, на което се намираш. Смятаме, че е доста подходящо и за работни помещения, особено ако около вас кипи труд, напрежение, стрес и напрегната атмосфера.

14. Спираловидна стълба

16
Иновативно стълбище, което ще ви позволи да се движите по-бързо, особено когато бързате да си посрещнете гостите. И едно мини приключение, което ще напомни на всички за детството в парка – пързалката!

15. Билкова градина в кухнята

17
Ентусиастите, запалени по кулинарията, ще са доволни да използват пресни билки, докато приготвят гозбите си. Лесно, забавно, красиво и много полезно!

 

За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!