10-те неща, които задължително трябва да видите в Барселона

Барселона! Един удивителен град, в който лесно се влюбваш от пръв поглед. Място, където е приятно дори да се изгубиш – защото около теб винаги ще има нещо, което си заслужава да видиш и усетиш.  Най-посещаваният град в Испания е наистина невероятен. Положителната енергия, която ще се почувствате още с първата си стъпка в него, ще го превърне в едно от любимите ви места на земята.

Барселона е известна като една от столиците на модернизма – в нея можете да намерите много забележителности, построени и проектирани от известния Антони Гауди, като катедралата Саграда Фамилия, Ла Педрера, Къщата Батло и Парк Гюел, които са се превърнали в символи на града. Ето 10 причини Барселона да е един от най-популярните и посещавани градове в Европа:


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

1. Саграда Фамилия

1-sagrada

 

2. Митницата на пристанището

2-Aduana-del-Puerto-de-Barcelona

 

3. Къща Батло

3-Casa-Battlò-in-Bacelona-Spain

 

4. Катедралата Света Еулалия

4-Cathedral-of-Santa-Eulalia

 

5. Плажът Богател

5-Barcelona

 

6. Кварталът Равал

6-El-Raval

 

7. Аквариумът

7-aquarium

 

8. Магическите фонтани Монджуик

8-magical-fountains

 

9. Паркът Гюел

9-Barcelona

 

10. Площад Каталуния

10-barcelona
Източник: topinspired
За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!