10-те най-красиви плажа в Гърция

Гърция е популярна с красивите си плажове и кристалната си вода и милиони туристи посещават страната всяка година, за да им се насладят. Гръцките плажове неизменно попадат в различни класации на най-красивите в Европа. Ето го и нашия топ 10:

1.  Red Beach или Червеният плаж, който се намира в Санторини, впечатлява с кристалната си вода, която ярко контрастира с червените вулканични скали.


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

Red Beach , Santorini
Red Beach , Santorini

2. Shipwreck Beach (Навагио) или “Плажът на корабокрушенците” може да се достигне само с лодка. Брегът на йонийския остров Закинтос ще ви посрещне с удивително красива природа, неподправена самота и останките на един разбил се в скалите през 80-те години на ХХ век кораб.

Shipwreck, Zakynthos
Shipwreck, Zakynthos

 

3. Balos (Балос) се намира на о-в Крит и за да се насладите на този пейзаж, трябва да се качите на корабче от Кисамос или да карате автомобил по черен път.

Balos beach, Crete
Balos beach, Crete

4. Myrtos beach (Миртос) се намира в Кефалония и е един от най-сниманите плажове. Гледката отгоре е спираща дъха, но и самият плаж не отстъпва по величие.

Myrtos Beach, Kefalonia
Myrtos Beach, Kefalonia

5. Sarakiniko Beach се намира на о-в Милос и се слави с белите си скали, каменни арки, подводни пещери, бял пясък, тесни пътеки и кристално сини води.

Sarakiniko Beach, Milos
Sarakiniko Beach, Milos

6. Pori beach в Ано Куфониси е може би най-популярният плаж на малките Циклади. Дива природа, планини, лазурни води и бял пясък.

Pori beach, Ano Koufonisi
Pori beach, Ano Koufonisi

7. Egremni Beach (Егремни) се намира на остров Лефкада. Тюркоазените води, белият едър пясък и внушителните скали създават уникални пейзажи, на които можете да се насладите, а залезите са едни от най-красивите, поради разположението на плажа.

Egremni Beach , Lefcada

8. St Paul’s Bay се намира на о-в Родос и е малко и уютно място за плажуване.

St Paul’s Bay, Rhodes
St Paul’s Bay, Rhodes

9. Simos е голям залив на Elafonissos, малък остров точно под Пелопонес. Плажът е известен с екзотичния пейзаж, чистата вода и мекия пясък. Едната страна на плажа е за нудисти, докато на другата има популярен къмпинг.

Simos beach, Elafonissos
Simos beach, Elafonissos

10. Porto Katsiki е най-известният плаж на остров Лефкада. Името му в буквален превод означава „пристанище на козите“. Над впечатляващ залив има паркинг и няколко плажни бара, за да се насладите на спиращата дъха гледка към Йонийско море.

Porto Katsiki, Lefkada
Porto Katsiki, Lefkada

За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!