10-те най-красиви плажа в Гърция

Гърция е популярна с красивите си плажове и кристалната си вода и милиони туристи посещават страната всяка година, за да им се насладят. Гръцките плажове неизменно попадат в различни класации на най-красивите в Европа. Ето го и нашия топ 10:

1.  Red Beach или Червеният плаж, който се намира в Санторини, впечатлява с кристалната си вода, която ярко контрастира с червените вулканични скали.

[caption id="attachment_1700" align="aligncenter" width="700"]Red Beach , Santorini Red Beach , Santorini[/caption]

2. Shipwreck Beach (Навагио) или “Плажът на корабокрушенците” може да се достигне само с лодка. Брегът на йонийския остров Закинтос ще ви посрещне с удивително красива природа, неподправена самота и останките на един разбил се в скалите през 80-те години на ХХ век кораб.

[caption id="attachment_1707" align="alignnone" width="800"]Shipwreck, Zakynthos Shipwreck, Zakynthos[/caption]

 

3. Balos (Балос) се намира на о-в Крит и за да се насладите на този пейзаж, трябва да се качите на корабче от Кисамос или да карате автомобил по черен път.

[caption id="attachment_1721" align="alignnone" width="1000"]Balos beach, Crete Balos beach, Crete[/caption]

4. Myrtos beach (Миртос) се намира в Кефалония и е един от най-сниманите плажове. Гледката отгоре е спираща дъха, но и самият плаж не отстъпва по величие.

[caption id="attachment_1711" align="alignnone" width="3000"]Myrtos Beach, Kefalonia Myrtos Beach, Kefalonia[/caption]

5. Sarakiniko Beach се намира на о-в Милос и се слави с белите си скали, каменни арки, подводни пещери, бял пясък, тесни пътеки и кристално сини води.

[caption id="attachment_1723" align="aligncenter" width="609"]Sarakiniko Beach, Milos Sarakiniko Beach, Milos[/caption]

6. Pori beach в Ано Куфониси е може би най-популярният плаж на малките Циклади. Дива природа, планини, лазурни води и бял пясък.

[caption id="attachment_1725" align="aligncenter" width="700"]Pori beach, Ano Koufonisi Pori beach, Ano Koufonisi[/caption]

7. Egremni Beach (Егремни) се намира на остров Лефкада. Тюркоазените води, белият едър пясък и внушителните скали създават уникални пейзажи, на които можете да се насладите, а залезите са едни от най-красивите, поради разположението на плажа.

[caption id="attachment_1715" align="aligncenter" width="640"] Egremni Beach , Lefcada[/caption]

8. St Paul’s Bay се намира на о-в Родос и е малко и уютно място за плажуване.

[caption id="attachment_1726" align="aligncenter" width="625"]St Paul’s Bay, Rhodes St Paul’s Bay, Rhodes[/caption]

9. Simos е голям залив на Elafonissos, малък остров точно под Пелопонес. Плажът е известен с екзотичния пейзаж, чистата вода и мекия пясък. Едната страна на плажа е за нудисти, докато на другата има популярен къмпинг.

[caption id="attachment_1717" align="aligncenter" width="644"]Simos beach, Elafonissos Simos beach, Elafonissos[/caption]

10. Porto Katsiki е най-известният плаж на остров Лефкада. Името му в буквален превод означава "пристанище на козите". Над впечатляващ залив има паркинг и няколко плажни бара, за да се насладите на спиращата дъха гледка към Йонийско море.

[caption id="attachment_1729" align="alignnone" width="960"]Porto Katsiki, Lefkada Porto Katsiki, Lefkada[/caption]

За Пътешественик.com
Avatar
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!