10-те най-добри парти острова в света

На света има безброй островни дестинации и всички те притежават свой индивидуален чар и привлекателност. И все пак, не всеки от тях предлага парти атмосферата, която може би търсите, затова сме ви приготвили списък с най-добрите парти острови в света. На тях ще се насладите не само на бийт и настроение, но също и на страхотни плажове и пейзажи.

10. Ios (Иос)

Иос е гръцки остров в Цикладите, познат със своите чудесни плажове и див нощен живот. Този парти остров е любим на младите хора.
Главното село в Иос – Chora (Хора) е много живописно с малките си тесни улички и боядисаните в бяло къщи.
През деня Хора е спокойно тихо място, докато през нощта се превръща в най-мощната парти зона на Иос.
За тези, които не искат да изпитат нощния живот, Хора предлага прекрасно спокойствие в ранните вечери и е залято с магазини за дрехи и бижута, сувлаки магазини и превъзходни ресторанти.


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

Windmühlen auf Ios

 9. Saint Lucia (Сейнт Лусия)

Разположена между Карибско море и Северния Атлантически океан, Сейнт Лусия е популярна дестинация заради тропическите си климат и природа, както и многобройните плажове и курорти. Този остров винаги е бил познат като един от центровете на нощния живот в Карибския регион. На него има десетки дискотеки и нощни клубове, които обслужват всякакви вкусове и възрастови групи.
Някои дискотеки са препоръчителни за по-младите и предлагат тематични вечери, както и специални DJ изпълнения, докато други са по-смекчени – посетителите и изпълнителите са по-възрастни.

saint_lucia

8. Beachcomber Island (остров Бийчкомбър)

Бийчкомбър е мъничък остров от вулканичен архипелаг, познат като острови Маманука.
Заобиколен е от прекрасен плаж и е прочут най-вече с младите си летовници.
Известен като парти островът на Фиджи, на Бийчкомбър стават чудесни островни партита, има голямо разнообразие от водни спортове, гмуркане, жива музика и забавление.

beachcomber_island

 7. Florianopolis (Флорианополис)

Флорианополис е столицата на бразилския щат Санта Катарина. Едната половина на града е в контитенталната част на Бразилия, докато другата е на острова Санта Катарина.
Наскоро Флорианополис стана една от най-популярните дестинации в Бразилия за хората, които търсят превъзходни плажове, красива природа и интересна култура.
Градът сам по себе си е доста съвременен – разполага с големи шопинг центрове, ресторанти от висок клас, както и бляскави барове и нощни клубове.
През 2009 година Флорианополис е посочен за Парти дестинация на годината от New York Times.

florianopolis

 6. Hvar (Хвар)

Хвар е една от най-популярните дестинации в Адриатическо море.
Маслинови гори, овощни градини и лавандулови полета съставляват голяма част от земеделския пейзаж на този остров.
Зимите са меки, а летата са топли и слънчеви.
По южния бряг има няколко по-малки острова – Пъкленските острови. Те са известна дестинация за яхти, предоставяйки голям брой спокойни заливи за гмуркане и плуване.
Хвар е мястото, на което да бъдете след залез слънце. Отворените за цяла нощ дискотеки привличат тълпи от млади посетители.

Cityscape of Hvar in Croatia

 5. Barbados (Барбадос)

На изток от островите Уиндуард и Карибско море се простира Барбадос – островна държава от Малките Антили.
Земята е съставена от корали, а климатът е умерен тропически с влажен сезон от юни до ноември.
За Барбадос се казва, че е родното място на рома. Той и напитките, в които се съдържа, присъстват във всеки бар на острова, докато повечето пъбове, ресторанти и дискотеки в британски стил могат да бъдат намерени в залива Сейнт Лорънс или на претъпкания югозападен бряг.

Caribbean Blue

 4. Aruba (Аруба)

Аруба – южен карибски остров, разположен точно по бреговете на Венецуела , за когото може да се разчита, че ще бъде слънчев и топъл по всяко време на годината.
Равнинният остров се слави със своите бели пясъчни плажове.
Гмуркането в Аруба е несравнимо, а магазините за гмуркачи и специалисти в гмуркането са повече от достатъчни.
Нощният живот предлага промяна на темпото от ежедневието на острова.
На Аруба има няколко страхотни курорта, 12 казина с жива или записана музика, барове и ресторанти от всякакъв вид.

aruba

 3. Mykonos (Миконос)

Миконос е известен като космополитна дестинация сред гръцките острови и е широко познат като един от най-добрите туристически центрове. Той е срад най-добрите парти острови в Егейско море.
Mykonos Town е зашеметяващо живописен град с лабиринт от малки улички и боядисани в бяло алеи.
Известен е също и с пясъчните си плажове, както и с разнообразния и интензивен нощен живот, което е видимо, имайки предвид огромния брой барове и нощни клубове.
Нощният живот на Миконос се фокусира повече върху плажните барове, отколкото върху клубовете, въпреки че редица забележителни такива могат да бъдат намерени из целия остров.

mykonos

 2. Ko Phangan (Ко Пханган)

Ко Пханган е остров в Тайландския залив, по средата на островите Ко Самуи и Ко Тао.
Островът е известен със своето Full Moon Party. Тази традиция е стартирала преди години, когато група ученици организират парти на брега на морето на Хаад-Рин, за да отпразнуват нощта на пълнолунието.
Това парти се е превърнало в празник, който привлича десетки хиляди купонджии, като всякакъв тип парти музика се слуша през цялата вечер, а жонгльори и „fire-eaters“ допринасят за страхотната атмосфера.

full_moon_party

 1. Ibiza (Ибиса)

Намиращ се на 79 километра от брега на Валенсия, Ибиса е парти остров, известен със своята световна класа и летните клубни партита, които привличат голям брой туристи.
Ибиса е познат най-вече с големи клубове, например Privilege и Space. Space е концертна зала, която отваря врати на сутринта, когато останалите затварят. За Privilege се твърди, че е най-големият клуб в света.
През лятото топ продуценти и ди-джеи идват на Ибиса, за да пускат музика в различни клубове, между туровете си към други дестинации.

ibiza

А вие кой остров предпочитате за вашия парти уикенд? Знаем отговора – всеки един от тях.;)

Източник: touropia.com
За Георги