10-те най-впечатляващи градини в Европа

Да се наслаждаваш на красотата на природата е едно от най-големите удоволствия, които всеки от нас може да достави на сетивата и душата си. И въпреки че това се случва най-лесно далеч от населените места, не е невъзможно да го изживеем и в голям град, ако в него има големи и красиви паркове и градини. Решихме да ви покажем 10 от най-впечатляващите градини в Европа, без да ги класираме от първо до десето място, защото всяко от тези местенца е удивително красиво само по себе си. И да ви пожелаем да ги посетите всичките! 🙂

Шато де Виландри, Франция


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

Шато де Виландри, Франция
Градините на замъка Виландри, който се намира в Loire Valley, Франция, се считат за едни от най-красивите в света.

Градина на космическите размишления, Шотландия

Градина на космическите размишления, Шотландия
Не само името на тази градина в Южна Шотландия е нестандартно – самата тя е една от най-оригиналните и необичайни на планетата.

Кралската ботаническа градина, Англия

Кралската ботаническа градина, Англия
Известна и само като Кю Гардънс (Kew Gardens), Лондонската кралска ботаническа градина разполага с най-голямата колекция живи растения в света.

Версай, Франция

Версай
Може би най-популярните градини в света – тези на двореца Версай до Париж, впечатляват както с оформлението на цветята и алеите, така и с намиращите се в тях 400 статуи и 1400 шадравана.

Ботаническата градина в Падуа, Италия

Ботаническата градина в Падуа, Италия
Най-старата академична ботаническа градина в света, която не е променяла мястото си, е тази в Падуа – създадена е през далечната 1545 г.

Петерхоф, Русия

Петерхоф, Русия
Дворцово-парковият ансамбъл, който се намира на 29 км от Санкт Петербург, е вдъхновен от френския Версай, а според мнозина дори го надминава по красота.

Кукенхоф, Холандия

7
Разположена в южна Холандия, близо до град Lisse, това е една от най-големите цветни градини в света – от март до май в нея могат да се видят 7 милиона лалета, нарциси, зюмбюли.

Градината на Моне, Франция

Градината на Моне, Франция
Градината в дома на френския импресионист Клод Моне в Живерни сега е отворена за посетители и е особено популярна през лятото, когато всички цветя са разцъфнали.

Изгубените градини на Хелиган, Англия

Изгубените градини на Хелиган, Англия
Загадъчни, на места изглеждащи като джунгла и с уникални скулптури от камъни и растения, тези градини се намират в Корнуол и заслужено са сред най-популярните в Обединеното кралство.

Градините на Аламбра, Испания

Градините на Аламбра, Испания
С комбинация от мавритански и персийски ландашфтен дизайн, градините на Аламбра са сред най-забележителните атракции в андалусийския регион на Испания.

 

За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!