10 страхотни места в Индия за екстремни спортове

Като приключенските или eкстремни спортове приемаме активности, които събуждат пеперудки в стомаха и отключват сериозно количество адреналин. Ски, алпинизъм, бънджи скокове, гмуркане, рафтинг – всички тези занимания имат огромен брой последователи и се практикуват по цялото земно кълбо.

Може да се изненадате, но Индия – втората най-многолюдната страна в света, със своите разнообразни природни богатства е една от най-интересните и привлекателни дестинации за спортни приключения. Ето кои са десетте най-страхотни места в Индия за екстремни (някои повече, други по-малко, но всички супер забавни) спортове.


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

1. Ришикеш – рафтинг

india-sports-1

Древният град Ришикеш е идеален за практикуване на рафтинг. Известен като врата към Хималаите, градът е поклоническо място и духовен център. Той се счита за най-доброто място да започнете завладяващо плаване през река Ганг, особено между септември и декември, или от март до юни. Има различни рафтинг лагери, които предлагат обучение и нужните съоръжения.

2. Аули – ски

india-sports-2

Намира се в щата Утаракханд, в северната част на Индия. Аули е един от най-големите ски курорти в Хималаите. С монолитни си склонове, които достигат до надморска височина от 3049 метра, той привлича скиори от цял свят. Най-доброто време за посещение е между декември и март.

3. Касаули – делтапланеризъм

india-sports-3

Градът се намира в щата Химачал Прадеш, на височина от 1927 метра над морското равнище. Въпреки че районът не е гъсто населен, той е сред най-големите туристически атракции в Индия и предлага едни от най-добрите места за делтапланеризъм в страната.

4. Ладак – трекинг

TREKKERS HIMALAYA

Сгушен в най-северния индийски щат – Джаму и Кашмир, Ладак е една от най-добрите девствени дестинации в Индия. Планинските масиви на Хималаите и планината Кунлун, които обграждат района, са сред най-прекрасните места за трекинг – пешеходен туристически преход.

5. Гулмарг – ледено катерене

india-sports-5

Разположен в района на Барамула в Джаму и Кашмир, Гулмарг е популярна лифт станция в Индия. Градът също е в Хималаите и се намира на височина 2690 метра. През зимата температурата често пада под 0 градуса по Целзий и леденото катерене по-различни замразени водопади може да се практикува именно тук.

6. Андаман – скуба дайвинг

india-sports-6

Намираща се на територията на Индия, групата на островите Андаман и Никобар се счита за една от най-добрите плажни дестинации в Азия. Плажовете се характеризират с бели пясъчни брегове и кристално чисти сини води. Островите са известни с невероятните коралови рифове и с възможностите за шнорхелинг и скуба дайвинг.

7. Майсур – скачане с парашут

india-sports-7

Скачането с парашут не е много популярен спорт в Индия поради консервативния манталитет на местните жители, а и заради огромния риск. Майсур е разположен в индийския щат Карнатака и е известен като исторически град с различни паметници и крепости, но също така привлича и търсачите на силни усещания – тук можете да пробвате скачане с парашут, ускорено свободно падане и тандемни скокове.

8. Ришикеш – бънджи скокове

india-sports-8

Споменахме го при рафтинга, но свещеният град Ришикеш е известен и с различните приключенски спортове, които предлага. Тук ще намерите перфектни условия за бънджи скокове.

9. Гоа – водни спортове

india-sports-9

Щатът Гоа е известен по целия свят като плажната столица на Индия. Най-разнообразни водни спортове може да се практикуват по всички плажове в Гоа, като има и тренировъчни лагери за привличане на нови авантюристи.

10. Пушкар – полет с балон

india-sports-10

Пушкар е известен като най-святото от всички поклонически места в Индия и е дом на прочутия Пушкар панаир, който привлича огромен брой посетители от всички краища на света. Полет с балон с горещ въздух е една от атракциите, които се предлагат по време на това събитие, и може би най-добрият начин, за да видите всички екзотични цветове на панаира.

Индия не е много позната като дестинация за екстремни спортове и приключения. Донякъде изненадващо, този тип зареждащи с енергия активности обикновено се предлагат в градове, известни като поклонически места. Това е уникална комбинация, тъй като може да предложи на посетителите едновременно духовно изживяване и вълнуващо приключение.

lepakshi-774936_1280

Източник: TOE
За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!