5 неща, които не бива да пропускате в Гоа

Гоа се оказва мечтана дестинация за много хора и има защо! Безкрайни плажове, интересна култура, красива природа. Всяка година хиляди посетители разпознават мечтаната почивка или бягството от ежедневието си в това място. Гоа е индийското кътче от рая. Ако и вие сте от тези, които искат да избягат далеч от делничните задачи и суматохата, ето ви пет неща, които да не пропуснете в Гоа.

beach1


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

street

Плажът

Задължително е, разбира се, когато сте на място, където плажната ивица не може да бъде обхваната с поглед, да я посетите повече от веднъж за 10 минути. Да се излежавате на Anjuna – най-известният плаж в Гоа, е повече от блаженство.

eustaquio-goa-beach2

Обиколка из църквите

Пътуването до Гоа не може да мине без посещение на поне една от църквите. И ако е само една, то нека е базиликата Bom Jesus в старата част на града. Там се намират мощите на Свети Франциск Ксавиер, покровител на Гоа. Това е и първата цъкрва в Индия, получила статут на базилика. Параклисът Света Екатерина също заслужава внимание, както и църквата Свети Франциск от Асизи. Зашеметяващи сгради, красива каменна зидария, които разказват поредната история на изкуството. А в тяхно съседство – храмове, типични за културата хинди. Това съчетание определено не бива да се пропуска.

church1

church2

eustaquio-goa-church3

eustaquio-goa-church6

Кухнята

Знаете добре, че част от преживяването да бъдете на различно място от вкъщи, е да опитате местните ястия и кухня. Основната храна в Гоа е рибата, кърито и ориза. Голяма част от крайбрежието е осеяно с китни ресторантчета, които с удоволствие ще ви потопят във вкуса на Гоа и ще ви дадат възможност да усетите всички кулинарни влияния, през които е преминал града. А и нещо българско със сигурност ще ви изненада!

eustaquio-goa-market

eustaquio-goa-beach-bob-cafe

Раздвижи се по вода

Звучи невероятно, казано по този начин, но всъщност имаме предвид, че не бива да пропускате да се повозите на лодка. Особено, ако сте на романтична почивка с любимия си човек, не е редно да изпускате възможността да плавате под звездите и да усетите колко вълнуваща може да бъде нощната среща с морето.

eustaquio-goa-sea

В близост до природата на Гоа

Гоа е мястото, на което можете да видите толкова красива, разнообразна, на моменти дива и уникална природа. Не случайно е тиражирано като кътче от рая. Различни видове птици, животни, риба, влечуги ще ви правят компания докато се запознавате с природата в резервата на Гоа.

eustaquio-goa-lake-restaurant

safari

снимки: Eustaquio Santimano
За Йоана
Пътуването е начин на живот. Необходимост. Страст. Това е начинът, по който успявам да прекроя себе си, когато ми е нужно. Начинът да изляза от моята реалност. Начинът просто да усещам живота в неговата пъстрота. Късметлии сме, защото днес имаме възможността да видим различни места, да опитаме от колоритността на различните култури, да се запознаем с различни хора от всяко кътче на Земята. Стига да искаме! Мечтата ми е след 50 години да се обърна и да кажа: „Аз успях да видя всичко, което искам!“. Пожелавам го и на вас!