10 очарователни хобитски къщички, в които можете да отседнете

Ако си търсите забавна и различна ваканция и имате нужда от нещо щуро, различно и нетипично, то вече го намерихте! Предлагаме ви 10 хобитски къщички, които можете да наемете – и да прекарате почивката си в тях, чувствайки се като герои в приказната сага на Дж. Р. Р. Толкин!

Вила с изглед към красивото езеро Мичиган. Изключително подходящо местенце за семейства с много деца. В къщата могат да отседнат шест човека и наистина е рай за малчуганите.
1. Вила с изглед към красивото езеро Мичиган. Изключително подходящо местенце за семейства с много деца. В къщата могат да отседнат шест човека и наистина е рай за малчуганите.

Втората хобитска дестинация е в Южна Франция, на половината път между Марсилия и Ница. В тази страхотна къщичка могат да се настанят пет човека.
2. Втората хобитска дестинация е в Южна Франция, на половината път между Марсилия и Ница. В тази страхотна къщичка могат да се настанят пет човека.

Близо до Банкок и на 30 минути от Као Ай – Тайландския национален парк, можете да наемете това страхотно хобитско жилище.
3. Близо до Банкок и на 30 минути от Као Ай – Тайландския национален парк, можете да наемете това страхотно хобитско жилище.

Официално известна като къщата на дървото Спароу, тази къщичка се намира в Корнуол, Великобритания и дава възможност да се докоснете до природата на девствената част от Южна Англия.
4. Официално известна като къщата на дървото Спароу, тази къщичка се намира в Корнуол, Великобритания и дава възможност да се докоснете до природата на девствената част от Южна Англия.

Следващото местенце е известно като Графство Монтана. Този построен в стила на Толкин дом е изключително популярен, затова и нощувката е по-скъпа – но пък си заслужава!
5. Следващото местенце е известно като Графство Монтана. Този построен в стила на Толкин дом е изключително популярен, затова и нощувката е по-скъпа – но пък си заслужава!

Това напълно обзаведено място, напомнящо силоз, се намира в долината Търингам, Западен Масачузец, в непосредствена близост до прочута пътека в Апалачите.
6. Това напълно обзаведено място, напомнящо силоз, се намира в долината Търингам, Западен Масачузец, в непосредствена близост до прочута пътека в Апалачите.

Уникална глинена хобитска къщичка с тревен покрив в Калифорния, построена в унисон с околната среда, която ви дава възможност да се насладите на наистина различна екзотична почивка.
7. Уникална глинена хобитска къщичка с тревен покрив в Калифорния, построена в унисон с околната среда, която ви дава възможност да се насладите на наистина различна екзотична почивка.

Това очарователно дървено бунгало в хобитски стил в Белингам, Вашингтон, е разположено по средата на пътя между Сиатъл и Ванкувър. Мястото предоставя възможност да подишате солен морски въздух, да се насладите на билките в околността или да покарате каяк през деня.
8. Това очарователно дървено бунгало в хобитски стил в Белингам, Вашингтон, е разположено по средата на пътя между Сиатъл и Ванкувър. Мястото предоставя възможност да подишате солен морски въздух, да се насладите на билките в околността или да покарате каяк през деня.

Луксозна хобитска къща в Шотладия, която ще ви позволи да се насладите не само на природата наоколо, но и на уникалното обзавеждане.
9. Луксозна хобитска къща в Шотладия, която ще ви позволи да се насладите не само на природата наоколо, но и на уникалното обзавеждане.

Още едно местенце, което напомня хобитска къща. Това е луксозно произведение на изкуството с невероятни мозайки и в хармония с природата наоколо. Заслужава си да експериментирате.
10. Още едно местенце, което напомня хобитска къща. Това е луксозно произведение на изкуството с невероятни мозайки и в хармония с природата наоколо. Заслужава си да експериментирате.

За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!