10 неща, които трябва да видите в Париж

Всеки се влюбва в различна част от Париж. Независимо дали го посещавате заради романтиката, бохемските улици, Седмицата на модата или за да се вдъхновите от духа на града, винаги ще има още един скъпоценен камък, поредното изумително културно съкровище, което ще ви очаква зад ъгъла.

1.Айфеловата кула

Перлата в короната на Париж е още по-забележителна на живо. Предварителното закупуване на билет за посещение на Айфеловата кула ще ви даде възможност да избегнете тълпите и да отидете право на върха.


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

2.Река Сена

Има ли нещо по-романтично от пътешествие с кораб в добра компания и на по чаша шампанско? Едва ли.
Бърз съвет: Можете да направите невероятни кадри на Айфеловата кула, докато плавате по река Сена.

3.Мулен Руж

Отделете специално време за посещение на Мулен Руж. Облечете най-бляскавите си дрехи и се отправете смело към Пигал, за да се насладите на родното място на прочутия кан-кан.

4.Лувъра

Ще са ви необходими девет месеца, за да се разгледате всички произведения на изкуството в Лувъра. Приоритизирането е ключът! Екскурзоводът също може да ви помогне и насочи към най-атрактивните експонати.

5.Версай

Няма по-голям лукс от това да видите това разкошно и величествено място отблизо! Разгледайте градините на двореца, обиколете царските апартаменти и се отдайте на незабравимо и бляскаво преживяване. Версай е великолепен, затова не забравяйте да направите снимки!

6.Дисниленд

Ако търсите истинско семейно забавление, Диснилед е мястото! Европейското магическо кралство се намира малко извън града, но лесно можете да си уредите превоз чрез своя билет (Disneyland Paris ticket).

7.Парижките катакомби

В подземията на Париж са погребани останките на шест милиона души. Наречени още „най-голямото гробище в света“, парижките катакомби със сигурност са едно впечатляващо място, което си заслужава да бъде проучено.

8.Нотр Дам

Нотр Дам, или Парижката Света Богородица е една от първите катедрали. Тя е задължителна за любителите на архитектурата, които несъмнено ще се вдъхновят от всеки детайл.

9.Шанз-Елизе

Шанз-Елизе, най-красивият булевард в света, води от Триумфалната арка до площад Конкорд и градината Тюйлери. Той изглежда забележително през всеки сезон и буквално омагьосва посетителите.

10.Триумфалната Арка

Триумфалната Арка, разположена на площад Чарлз дьо Гол, е построена в чест на всички воювали и загинали във Великата френската революция и Наполеоновите войни.

За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!