Храмът на тигрите е една от големите забележителности на Тайланд

Ако обмисляте да посетите някой ден Тайланд, то храмът на тигрите е една от задължителните ви дестинации. Западно от Банкок в провинция Канчанабури, съвместно живеят монаси и тигри. През годините манастирът се е превърнал в основна туристическа атракция не само на страната, но и на югоизточна Азия.  Допълнителен плюс за пътешествениците е, че наблизо се намира и мостът през река Куай, който ежегодно се посещава от милиони души.

Вижте още: 10 дни в Тайланд не стигат, но определено си заслужават


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

Всичко започва през 1999 г., когато хора от близкото село Сайок водят в храма ранено бебе от този вид хищници, което в последствие умира. Въпреки това през следващите години историята се повтаря многократно, но този път с щастлив край. Така в последствие монасите започват да отглеждат все повече тигри, а в момента бройката в резервата надхвърля 100.

tiger_temple_in_thailand_01

Цената също не е никак евтина за тези, които се престрашат да се докоснат до този вид котки – близо 150 долара. Това, което може да допълним за финал е, че въпросните тигри са кротки и през годините нападенията над туристи са голяма рядкост, но все пак съществува и тази опасност.

tiger_temple_in_thailand_03

tiger_temple_in_thailand_02
tiger_temple_in_thailand_05
tiger_temple_in_thailand_07

За Владимир