Хотел Giraffe Manor в Найроби или как да споделиш закуската си с 8 жирафа

Докато за някои от нас изглежда необичайно да живеем с 8 жирафа, за гостите на хотел Giraffe Manor в Найроби, Кения, да споделят закуската си с тези красиви същества е нещо напълно естествено. Това ни оставя безмълвни и ни кара да го отбележим като „задължително” на дългия си списък от места, които да посетим.

Giraffe-Manor 1

Една от основните положителни характеристики на Giraffe Manor е самата сграда, която датира от 1930 г. и разгръща архитектура, напомняща на ранните дни на европейците в Източна Африка. Собственици на прекрасното място, което е и техен дом, са Джок и Бети Лесли-Мелвил. Тяхна цел в живота винаги е била да запазят този застрашен вид жирафи.

giraffe manor 2

IMG_5037

Този бизнес, изскочил в съзнанието им, позволява на посетителите на хотела да споделят храната си по необичаен начин, с необикновени приятели.
„Въпреки, че самата сграда е препратка към миналото, има доста настояще в стадото от осем жирафа Ротшилд. Те са склонни да посещават имението сутрин и вечер, за да поздравят гостите и да подушат няколко закуски, преди да се отправят към убежището си”, казват собствениците.

giraffe manor 4

giraffe manor 5

Хотелът се намира на 40 минути път с кола от летище Jomo Kenyatta и на 20 минути от летище Уилсън. Разполага с общо 10 луксозни стаи, като всички те са самостоятелни и могат да „приютят” до 25 души.

giraffe manor 6

IMG_4536

Е, пътешественици – бихте ли закусвали с тези дружелюбни приятелчета? Ако тази идея ви допада – това е точното място за вас! 🙂

giraffe manor 8

giraffe manor 9

Източник: TOE
За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!