Холивуд: звезди, филми и блясък

За милионите посетители Холивуд е най-привлекателната част от Лос Анджелис. И не случайно. Това е мястото, което редовно виждаме от големите екрани в кината или от малките екрани в домовете си. Буквите на хълма в Лос Анджелис са познати по цял свят.

15474273952_45204decd1_k


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

В Холивуд филмовото и визуалното изкуство буквално оживяват, за да бъде направен продукт, който да радва милиарди зрители. И всичкото това е обгърнато в малко блясък, в малко мистика, в повече звездност и в много любопитство.

За да усетите присъствието и целия блясък на Холивуд, а защо не и да се почувствате като част от този блясък, първо трябва да се поразходите из местата, по които стъпват познатите ни от екрана лица. Едно от тях е театърът Dolby – актуалният дом на наградите на Академията за филмово изкуство.

15287731219_e6773ad9b0_k

Точно Оскарите са най-голямото ежегодно събитие, което се провежда в театъра. Той е проектиран по точно определен начин, за да бъде най-доброто място за провеждане на театрални представления, концерти, телевизионни предавания и други големи продукции.

7998552876_4a43432af4_k

Продължаваме с блясъка и звездността и стигаме до Алеята на славата. Вероятно на всички е известно, че това е мястото, където по-голямата част от именитите актьори, режисьори и други познати лица вече близо 55 години имат свои звезди.


Следващата забележителност, свързана с филмовото изкуство, е Universal Studios Hollywood. Там са заснети много от филмовите продукции, които цял свят гледа, но също така е и тематичен парк, в който атракциите определено вдигат адреналина. Наричат го още „Столицата на развлеченията в Ел Ей“. Талисман на увеселителното място е Уди Кълвача.

Universal_Studios_Hollywood_2007

За посетителите на тази част от Ел Ей е важно да усетят атмосферата и на няколко булеварда, колкото и странно да звучи това на пръв поглед. Сънсет, Холивуд булверд и Мелроуз Авеню са олицетворение на нощния живот и забавлението.

6228181000_1db397fdd6_b

А Родео Драйв е мечтата за дамите, които се вълнуват от най-големите бутици на световноизвестните модни марки. Последният е едно от местата, на които е почти сигурно, че можете да срещнете някоя знаменитост в стил неглиже, обикаляща по магазините.

rodeo-500716_1280

Снимки: Shinya Suzuki
За Йоана
Пътуването е начин на живот. Необходимост. Страст. Това е начинът, по който успявам да прекроя себе си, когато ми е нужно. Начинът да изляза от моята реалност. Начинът просто да усещам живота в неговата пъстрота. Късметлии сме, защото днес имаме възможността да видим различни места, да опитаме от колоритността на различните култури, да се запознаем с различни хора от всяко кътче на Земята. Стига да искаме! Мечтата ми е след 50 години да се обърна и да кажа: „Аз успях да видя всичко, което искам!“. Пожелавам го и на вас!