Франкфурт – финансовата столица на Европа

Разказа за пътуването си до немската финансова „столица“ ще започна още от летището. Едва ли има човек, който, кацайки за първи път на Frankfurt International, да не се е почувствал малък и да не е изпитал дълбоко в себе си поне малко притеснение, че има вероятност да се загуби.

Определено мога да кажа, че немският прагматизъм и немската подреденост са се пропили във всяка обществена постройка и всяка друга публична сграда, започвайки от летището. Като всяко друго обществено достъпно място в Германия, летището е оборудвано и снабдено с всичко необходимо, за да улесни всеки новодошъл и да го накара да се чувства добре дошъл. Това, разбира се, ми направи впечатление, тъй като идвам от място, където нерядко съм се чувствала като чужденец в собствената си страна, което, мисля, не е рядко срещано явление по нашите ширини. 🙂


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 


От няколкото ми посещения във Франкфурт бих синтезирала накратко, че този град определено не може да бъде сбъркан и прави впечатление с огромните си бизнес сгради, които наистина са колосални. Разбира се, не може да се говори, че тези сгради притежават някаква особена архитектурна стойност или пък носят в себе си някаква история.

Лъскави, нови бизнес сгради, подредени, разбира се, по стар немски обичай в определен ред, се ширят навсякъде из центъра и наистина създават усещане за град, където всичко е строго организирано. Това донякъде носи със себе си и внушение за сигурност в този огромен град, където наистина всичко е някак си голямо. Разбира се, това може да се дължи и на факта, че съм от тия по-дребничките хорица, на които повечето неща им се струват големи. 🙂


В центъра на града всички улици са претъпкани с множество автомобили и забързани бизнесмени и бизнес дами, което е видимо от облеклото. Интересното на този град е неговата динамика и усещането за непрекъсната финансова интензивност, бликаща от всяка фирмена сграда. Неслучайно може да бъде наречен финансовата столица на Европа.

Човек наистина може да почувства малък и нищожен във Франкфурт и определено не е за хора, търсещи спокойствие и вдъхновяваща култура. Според мен, въпреки всичко, Франкфурт остава град, който трябва да бъде посетен от всеки европеец – поне един път. Той крие в себе си специална красота и особен чар, които, разбира се, остават невидяни от доста очи. 


Впечатленията от това място винаги са противоречиви, но нека не забравяме, че точно затова за всеки влак си има пътници.

За Ив