Пасау - скритото съкровище на Бавария

Пасау е малко градче в югоизточна Германия, разположено в близост до границата с Австрия. Градът е известен като университетски център и в него ежегодно се обучават над 8000 студента. Лишено от обичайната комерсиалност на големите туристически дестинации,

Пасау определено има с какво да впечатли.

polybert49


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

polybert49-veste-passau

От далечната 1217 година, когато е основан, до днес Пасау пази история, традиции, култура, архитектура. И всичко това в комбинация с модернистичен дух, белязал развитието на града и инфраструктурата.

Типично баварски, типично немски, типично средновековен. Пасау впечатлява с внушителните сгради, които издават черти от барока и готиката. Градът е малък, населяван от около 50 000 души и често го наричат перлата на Бавария, скритото бижу или германското съкровище.

michael-dawes4

michael-dawes3

michael-dawes

Наричат го още “Градът на трите реки”

заради мястото, на което се сливат реките Ин от юг, Илц от север и Дунав. Невероятно кътче земя със спокойна атмосфера, спиращи дъха гледки и вековна история. Със своя единствен по рода си природен спектакъл на сливането на трите реки, Пасау определено дава заявка за неповторимо райско местенце, сгушено в сърцето на Баварските Алпи.

За да се насладите на гледката и сливането на трите реки, можете да поседите в крепостта “Весте Оберхаус”, разположена на единия бряг на Дунав. От тази точка можете да се убедите в уникалния чар и изключителната красота на това място.

polybert49-veste-passau2

Друго интересно място в Пасау е най-високата точка в Стария град, където се намира катедралата “Свети Стефан”. В нея се намира най-големият орган в света, съставен от 17 774 тръби. Органът и до днес огласява литургиите и службите в храма, а акустиката му изпълва целия град.

dan-cathedral

michael-9

michael-dawes6-cathedral

Пасау ще ви разкаже приказна история, вървейки по неговите романтични алеи, наслаждавайки се на неговата красива природа или внушителна архитектура, или пък попадайки в света на богатата му културна програма, огласена от звуците на най-големия орган в света.

снимки: Michael Dawes, Dan, Polybert49
За Йоана
Пътуването е начин на живот. Необходимост. Страст. Това е начинът, по който успявам да прекроя себе си, когато ми е нужно. Начинът да изляза от моята реалност. Начинът просто да усещам живота в неговата пъстрота. Късметлии сме, защото днес имаме възможността да видим различни места, да опитаме от колоритността на различните култури, да се запознаем с различни хора от всяко кътче на Земята. Стига да искаме! Мечтата ми е след 50 години да се обърна и да кажа: „Аз успях да видя всичко, което искам!“. Пожелавам го и на вас!