Креативни начини за финансиране на плановете ви за пътуване през лятото

С намаляването на ограниченията за пътуване и отварянето на все повече дестинации за туристи, така заслужената почивка вече е на разположение на много от нас, които имат голяма нужда от подмладяване и безценни преживявания, които тя може да предостави. Но ако спестовната ви сметка не е пълна със средства, предназначени за лятно пътуване, идеята за резервиране на пътуване може да изглежда трудна и потенциално стресираща.

 

За щастие, съществуват различни нови форми на финансиране, както и по-традиционни заеми за пътуване, достъпни за тези, които не са готови да платят предварително разходите си за пътуване или които просто искат да се възползват от по-ниски цени или пакетни оферти за ограничен период от време, без да посягат твърде дълбоко към спестяванията си. Независимо дали плановете ви за ваканция са строго развлекателни, или имате спешна нужда да пътувате, вероятно ще намерите необходимото ви финансиране, като проучите една или повече от тези възможности:

 

Планове за разсрочено плащане на почивката

Много туристически компании предлагат планове за разсрочено плащане на почивки, които ви позволяват да резервирате с първоначален депозит, а след това да продължите да извършвате многократни плащания до определена дата преди заминаването си.

 

Ако разполагате с време за спестяване, плановете за почивка с разсрочено плащане често имат добър смисъл. Тъй като те не са заеми, обикновено не плащате лихви или такси, което ви позволява да плащате по-малко като цяло за разходите си за пътуване и да избегнете задлъжняване. Освен това, както посочва Finder.com, плановете за разсрочено плащане на почивки могат да ви позволят да се възползвате от ограничени по време промоции и изгодни оферти, без да останете без пари. Обикновено обаче трябва да платите целия остатък до определената дата.

 

Планове за изплащане на почивки, които ви позволяват да пътувате, преди да изплатите кредита си

 

Възможно е да има моменти, когато нуждата ви от пътуване е спешна или спешна, или когато пълното финансиране на плана за почивка с разсрочено плащане преди заминаването ви може да не е реалистично. В този случай по-приемлив вариант може да бъде да получите финансиране чрез доставчик на туристически услуги.

 

Едно от големите предимства на финансирането на пътуването с нещо като личен заем е, че то ви дава средствата, от които ще се нуждаете, за да се възползвате от промоционални цени, светкавични разпродажби и невероятни оферти за ол инклузив пакети. Това може да ви позволи да спестите само от международните самолетни билети.  От друга страна, независимо от спестяванията ви, личният заем може да бъде практично решение за тези, които търсят средства за пътуване в последния момент, за  пътуване и дори за възможност, която се случва веднъж в живота.

За Пътешественик
Идеята за уебсайт, в който да съберем историите и снимките си от пътувания в България и чужбина, се роди спонтанно в един съвсем обикновен работен ден, но се превърна в нещо специално – в страст за целия ни екип.