Уникална подводна спалня разкрива зашеметяващи гледки

Представяли ли сте си какво е да спите в аквариум? Е, ако решите да пътувате до курорта Манта в Занзибар, можете да изпитате реално това усещане – или поне най-близкото до него, което е възможно да преживее човек, защото ролите с рибите всъщност са разменени: вие сте в аквариума, а те, заедно с водата, са навън.

Като казваме аквариум, не си представяйте някакъв прост четириъгълен съд. Всъщност става дума за прекрасна подводна спалня, част от малка необичайна постройка навътре в океана, с която собствениците на луксозния курорт изкушават любителите на по-нестандартните емоции.


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

manta-resort-underwater

Къщичката разполага с всичко, което би било необходимо на едва двойка за романтично бягство от ежедневието. Разделена е на три нива, като най-долното е именно спалнята – на 4 метра под повърхността. Благодарение на големите стъклени прозорци обитателите могат да се наслаждават на тропическия морски живот наоколо. Зашеметяващите гледки са осигурени и през нощта, благодарение на специално осветление, вградено под всеки от прозорците.

Manta-Underwater-Room

На нивото на водата се намира дневната, а за традиционните ваканционни занимания като събиране на тен и скокове във вода е предназначено третото ниво – платформа с удобно разположени шезлонги, които сякаш прошепват „вземи си коктейла и лягай на слънце“. Те са и перфектно място за наблюдение на звездите, когато падне нощта – ако решите, че искате нещо по-романтично от плуващите около спалнята рибки, октоподи и всякакви други морски твари.

underwater-hotel-1

underwater-hotel-1

underwater-room-Manta-resort

За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!