Като на тропиците: превърнаха стар хангар в огромен аквапарк

Горещината през последните няколко дни, пък и тази, за която синоптиците алармират, че предстои, все повече и повече ни кара да си мислим за алтернативни начини и места, на които да намерим прохлада.

Докато си седим в офисите, на климатици, въображението ни работи на максимални обороти. Представяме си утопично място, където да се излежаваш, но и да не си под парещите лъчи на изключително жаркото напоследък слънце.


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

Стар хангар за дирижабли в Германия предлага точно такова място. На около 60 километра южно от Берлин е разположен Аериум. Мястото се простира на над 66 000 кв. м. и има обем от около 5 милиона куб. м.

Tropical_Islands2

Масивната постройка днес е дом на комплекса Тропически острови, който предоставя денонощна възможност за почивка и водни забавления.

Tropical_Islands1

Куполът може да събере над 6000 души. Аквапаркът разполага с гигантска площ за плуване, която се равнява на повече от три олимпийски басейна – Тропическото море. Водата е с постоянна температура от 28 °C, а към водния басейн има и пясъчна плажна ивица, дълга 200 метра.

Освен своеобразното море, което немците са си проектирали в близост до столицата за по-удобно, комплексът разполага и с 1200 кв. м. лагуна с характерните брегове и водовъртежи. В Лагуната температурата на водата се поддържа на 32 °C.

Tropical_Islands4

И това не е последният лукс, на който можете да се полюбувате. Под купола има 191 стаи и ложи, 133 палатки, разположени в тропическа гора, и още 10 палатки с по две спални помещения. На всички тези места можете спокойно да се настаните и да изкарате няколкодневна отпуска, без нищо да ви липсва.

Старият хамбар се е превърнал в истински курорт, който предлага всичко необходимо за една пълноценна почивка. Водните атракциони и забавления са в допълнение към проектираната тропическа обстановка, което още повече изостря интереса към това място.

Да си имахме едно такова и в България, а?

Tropical_Islands5 Tropical_Islands6 Tropical_Islands7 Tropical_Islands8 Tropical_Islands9 Tropical_Islands10

За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!