Топ 4 на най-добрите двигатели за последните 20 години

Преди около 20 години се смяташе, че колкото по-голям е обемът на двигателя, толкова по-добре за мощността и самочувствието на притежателя на автомобила. С течение на времето всичко по света се промени. 

В наши дни този индикатор не означава нищо подобно. През последните няколко години в автомобилната индустрия се наблюдава тенденция към намаляване на обема на двигателя, като същевременно се поддържа неговата мощност, което стана възможно благодарение на използването на турбини в автомобилната индустрия. 


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

Тук си струва да се отбележи, че това намалява разхода на гориво, което е много важно в момента, когато в световен мащаб цената на автомобилното гориво расте все нагоре, въпреки временните спадове в определени периоди.

В допълнение, развитието на електрически и хибридни технологии принуждава производителите да създават двигатели с малки размери, които не могат да бъдат наречени шедьовър на машиностроенето. Автомобилните компании имат различни подходи при проектирането, както и към създаването и производството на тези видове двигатели. Някои двигатели са с ниска мощност, докато други са готови да вдигнат колата директно във въздуха заради огромния си потенциал. Единият тип двигател има добра ефективност, а другият – напротив, доста по-слаба.

Въпреки огромното разнообразие от автомобилни двигатели в света, съществуват такива силови агрегати, които станаха доста популярни на автомобилния пазар през последните 20 години. Голям брой автомобилисти по света са запознати с такива двигатели. Мнозина дори не подозират, че тези легендарни екземпляри са инсталирани под капаците на автомобилите им и ако търсите част за вашия двигател, онлайн магазинът за авточасти Topavtochasti.bg ще ви помогне.

 

1) GM серия „LS“

Няма оплаквания за това устройство. Простият дизайн на мотора му позволи да се превърне в един от най-популярните автомобили в света. Комбинацията от мощност, въртящ момент, самия размер, както и икономичност и простота на дизайна позволява този V8 двигател да бъде по-добър от същите OHC двигатели.

 

2) BMW S54

Този двигател многократно е обявяван за най-добрия сред двигатели с обем от 3,0 до 4,0 литра, започвайки от 2001 г. до края на 2006 г. Припомняме на нашите читатели, че двигателят S54 е модификация на двигателя M50. Двигателят многократно печели наградата и като победител в номинацията „Най-добрият двигател в света“.

 

3) Ford EcoBoost V6

Ето вашите приятели от семейството на Ford на съвременни двигатели с директно впръскване на гориво. Технологията позволява, въпреки икономическата ефективност, да се използва достатъчно голям работен обем на двигателя, без да се използва турбина (не при всички модификации), което води до увеличаване на мощността с 15 – 20%.

 

4) Volkswagen TFSI

Компактният, лек и универсален двигател на Volkswagen работи в комбинация с турбина, което му позволява да постига добри стойности на мощността, като същевременно е икономичен. Двигателят от Volkswagen многократно печели в номинацията „Най-добър двигател“ с обем от 1,8 до 2,0 литра. Дълго време той държеше завидно място в класацията за най-търсени модели, като един от първите десет двигателя, произвеждани от автомобилната индустрия.

За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!