ТОП 10 атракции в Малака

Съвременният малайзийски град Малака е популярна туристическа дестинация с архитектура, култура, традиции и кухня, отразяващи нейното богато наследство.

Представяме ви някои от най-големите атракции на това място и си признаваме, че ще ви завидим благородно ако ги посетите преди нас!:)


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

10. A Famosa (А’Фамоса)

Останките от тази португалска крепост са сред най-старите европейски постройки в цяла Азия. А’Фамоса е построена в началото на 1500 г. за да защити новозавладените земи от връщане към Султанат или нападение от други европейски държави.

The Ruins of Afamosa Fort

9. Masjid Selat

Masjid Selat е създаден в началото на 20 в. на изкуствен остров Малака. Проектиран да изглежда така, сякаш плува, когато нивото на водата е високо. Сградата е особено красива през нощта, когато е облята в цветни светлини.

Strait mosque during sunset

8. Malacca Sultanate Palace

Това не е оригиналният музей, а негова реплика, построена през 1984 г. за да покаже историята на региона. В двореца има редица диорами, които описват как би изглеждал един типичен ден там.

malacca_sultanate_palace

7. Stadthuys

Днес сградата представлява музей на Историята и Етнографията и е смятан за един от най-добрите в региона. В него са включени традиционни костюми и артефакти, разкриващи многото различни периоди от историята на Малака.

stadthuys

6. Menara Taming Sari

Тази въртяща се кула е чудесен начин да разгледате забележителностите на града. Пътуването трае седем минути и в него могат да участват 80 души наведнъж. В основата на кулата има много други забавления, от които можете да се възползвате като езда на пони.

Menara_Taming_Sari

5. Cheng Hoon Teng Temple

Cheng Hoon Teng Temple е най-старият функциониращ храм в Малайзия. Той практикува трите традиционни китайски учения – Даоизъм, Конфуцианство и Будизъм. Съставен е от няколко молитвени зали, най-важната от които е посветена на Куан Ин, богинята на милосърдието.

cheng_hoon_teng_temple

4. Baba and Nyonya House Museum

Като прекрасна комбинация от китайска и малайска култура, музеят разкрива множество занаяти и ръкоделие. Големи боядисани гоблени висят по стените и разказват историята на този традиционен дом.

baba_and_nyonya_house_museum

3. St. Paul’s Church (Църквата „Свети Павел”)

Първоначално построена като обикновен параклис от португалски капитан през 1521 г., днес в църквата „Свети Павел” можете да разгледате древния гроб на Св. Франциск Ксаверий, както и мраморната статуя на светеца, гледаща към града.

St_Paul

2. Улица Джонкер (Jonker Street)

Тази улица е в центъра на Китайския квартал (Chinatown) в Малака. Много имения от 17-ти век все още са тук, наред с голям брой магазини, ресторанти и други удобства. Улицата е блокирана всеки Петък, Събота и Неделя за да се превърне в нощен пешеходен пазар.

Jonker-street

1. Christ Church

Christ Church е създадена през 18-ти век за да замени старата Португалска църква (Portugeese Church) и остава една от най-емблематичните сгради от холандската колониална епоха в Малака. Във вътрешността на църквата има множество надгробни паметници, написани на нидерландски, английски, португалски и арменски.

Christ church in Malacca

Източник: touropia.com

 

За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!