Този любим Сандански!

Какво му е специалното ли? Не зная… Но все ме тегли пак да отида. И успявам поне веднъж през лятото да стигна до там, дори и само за уикенд. Ей така, да се разходя из градския парк, да се покисна в басейна с минерална вода, да направя един тегел на главната търговска улица, да подишам въздуха на Пирин.

Топло е, да… доста е топло. Затова любимото ми място в това южно съкровище е градският парк: огромно зелено пространство с множество алеи, фонтани, изкуствено езеро с лебеди, детски кътове с люлки, пързалки, катерушки и много спокойствие. За около час, а може и малко повече, можете да обиколите целия парк – от край до край, от ъгъл до ъгъл, и то криволичейки по всички алеи. Голямо е, дори местните казват, че след Морската градина на Варна това е вторият по големина градски парк в страната. Красиво е, уютно и разходката в него е истинско удоволствие за малки и големи.


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

2 3 5 7

В края на парка и през целия град преминава река Бистрица и определено намалява градусите на термометъра поне с два-три. Носи прохлада, а шумът на водата по каменистото дъно добавя своите щрихи към иначе идиличната картина.

7

Чисто от географска гледна точка, Сандански се намира в котловина, разположен амфитеатрално по югозападните склонове на Пирин.

9-maket-pirin

Казват, че въздухът в града е с най-ниското съдържание на алергени в цяла България. Сандански е известен с минералните си извори и в съчетание с чистия въздух става естествената лечебница на България.

Градчето действително е доста известен курорт. Разхождайки се из него, можете да чуете всякаква реч от познатите нам туристи – руснаци, украинци, сърби, македонци, румънци, за гърците е ясно, те са си почти като вкъщи по санданските алеи.

8

Сандански е древно населено място – датира от второто хилядолетие преди Христа и в центъра можете да видите археологическите находки и останки от древността, грижливо запазени и до днес като свидетелство за миналото в този край на страната ни.

11

Минало, история, култура, минерални извори, красива природа, Пирин, благодатна земя и много топлина. Това е то Сандански – едно истински красиво и китно кътче от нашата малка България.

6

За Йоана
Пътуването е начин на живот. Необходимост. Страст. Това е начинът, по който успявам да прекроя себе си, когато ми е нужно. Начинът да изляза от моята реалност. Начинът просто да усещам живота в неговата пъстрота. Късметлии сме, защото днес имаме възможността да видим различни места, да опитаме от колоритността на различните култури, да се запознаем с различни хора от всяко кътче на Земята. Стига да искаме! Мечтата ми е след 50 години да се обърна и да кажа: „Аз успях да видя всичко, което искам!“. Пожелавам го и на вас!