Тайните на Червено море (част 2)

След като ви запознахме със страстния водолаз и пътешественик Удо, ще продължим историята, потапяйки Ви в необятните, приказни води на Червено море.

Вижте първата част от интервюто ТУК


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

Какви животни могат да се видят най-често под вода?

Всякакви. Различни видове риба, делфини, октоподи, костенурки, мекотели, и разбира се, богата гама от красиви, пъстри меки и твърди корали.

Коя е най-добрата дълбочина за гмуркане?

Истинската красота и пъстрота ще откриете на дълбочина до 15-20 метра.

Кои са най-екстремните ситуации, в които си попадал по време на гмуркане?

Може би една от най-екстремните ситуации, в които съм попадал беше по време на последното ми сафари. Тогава се оказах сам, лице в лице с една голяма акула. Но истината е, че те не нападат хора.

А как се реагира в такива ситуации?

Всичко това се учи във водолазния курс – какво да правиш и как да се държиш, за да не предизвикаш животното и да нямаш никакви проблеми. Морските животни не са агресивни, просто ти с твоите действия можеш да ги провокираш, ако не се държиш адекватно под водата.

Има ли нещо от което те е страх, когато си под вода?

Ами, не. Когато съм под вода и се гмуркам, няма от какво да ме е страх.

Как би описал гмуркането с 3 думи?

Това вече е трудно. Наистина трудно. Неописуемо е. Трябва да се изпита.

Защо да предпочетем водолазното сафари пред стандартната почивка, включваща гмуркане?

Ако се гмуркате от брега или с дневна лодка, ограничавате гмурканията си, както и местата, които можете да посетите. При водолазното сафари не е нужно при всяко гмуркане да сглобявате и разглобявате екипировка. Много по-лесно и лежерно е. Денят не се разпокъсва и остава време за всичко.

Кои са местата, които би препоръчал на хората, които не са любители на водните спортове, освен египетските пирамиди?

На пътешествие с лодка има много неща, които могат да се предприемат. На един от триповете, около 40% от хората, които бяха с нас, не бяха водолази и през цялото време се забавляваха и пробваха какво ли не – плуване, шнорхелинг, банани, караха уейвборд и кайт. Определено има какво да се прави.

Какво би посъветвал хората, които се гмуркат за първи път?

Да слушат инструктора! 🙂
Да не правят нищо на своя глава и винаги да се гмуркат с някого, вместо сами.

Вярно ли е, че желаещите могат да изкарат курс по гмуркане и по време на самото сафари?

Точно така. Има инструктор, който води курса на самата лодка и това е най-бързият и лесен начин да се научите.

Разкажи ни повече за Нимар и защо да се включим в “Парти яхт трип из Червено море”?

Ходил съм на много лодки с много гидове и екипажи, докато не открих Нимар. Твърдя, че екипажът е един от най-опитните, те са професионалисти, поддържат яхтата чиста и се отнасят към клиентите с внимание и уважение. Храната е добра и разнообразна, съобразена е с различните вкусове и предпочитания. Познанството ми със собственика прави комуникацията по-лесна и бърза. Яхтата е голяма и удобна, всеки гост си има своето лично пространство. Общите помещения като столова и всекидневна са просторни и удобни. Единственото за което съжалявам е, че не станах водолаз по-рано.

 

И за финал, сподели ни някой от най-запомнящите се моменти под вода, които си имал?

Най, най-запомнящото се нещо беше пробното гмуркане, което ми направиха. Първото ми гмуркане, всъщност. Настръхнах. Това, което изпитах и видях, няма как да се обясни или опише. Някои хора го изпитват при третото или четвъртото гмуркане, когато вече са по-спокойни под вода, но при мен се случи още при първото потапяне. Бях спокоен и не се притеснявах от нищо.

Благодарим ти! Ще се срещнем през септември в Египет!

Ще Ви очаквам с нетърпение!

Научете повече за дайвинг предизвикателството на Tripsy club и фабриката за приключения – Golive.bg, а именно едно незабравимо плаване по водите на Червено море с луксозна яхта ТУК!

То е за всички, които поне веднъж са се гмуркали и познават удоволствието от това да се потопиш в един съвсем нов свят, а също и за тези, които не са, но винаги са искали да опитат. То е за тези, които обичат слънцето, морето и онези сладки моменти, в които не правиш нищо, а просто се наслаждаваш на живота…

 

За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!