Стената на любовта в Париж

Стената на любовта е разположена в центъра на градината „Абес“ в Монмартър, Париж и обхваща площ от 40 квадратни метра и общо 612 плочки емайлирана лава. Фразата „Обичам те“ е написана повече от хиляда пъти на над 300 различни езика.

Стената е създадена от двама художници – Фредерик Барон и Клер Кито – като място за срещи на влюбените и вечен паметник на любовта. Фредерик обикалял посолствата с тетрадка в ръка,  за да разбере как се пише фразата “Обичам те” на повече от 300 различни езика.
След това Фредерик Барон помолил Клер Кито, художник, практикуващ ориенталска калиграфия, да изобрази всеки израз, написан в тетрадката.

снимка: Peter Rowley

Фредерик Барон казва: „Цветните разпръснати частици, представляват парчетата на разбитото сърце – сърцето на човечеството, което толкова често е разкъсвано на парчета и което стената се опитва да събере отново.”

За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!