Спираща дъха разходка из Япония в time-lapse филм на талантлив българин

Япония е сред дестинациите, които задължително трябва да присъстват в плановете на всеки истински пътешественик. Ако все още не сте имали щастието да посетите “Страната на изгряващото слънце“, то следващото видео ще ви отведе на спираща дъха разходка, която ще ви покаже някои от най-красивите и любопитни кътчета там.

japan-time-lapse2

Time-lapse филмът е дело на талантливия българин Тодор Ванков, който е 3D аниматор. Японското му видео показва, че се справя с интересната техника на заснемане не по-зле от най-изявените имена като Роб Уитуърт, например, чиято работа вече сме ви представяли.

Тодор е бил в Япония през лятото на 2013 година. Точно тогава се случва и едно от най-зрелищните изригвания на вулкана Сакураяма – в края на видеото ще видите кадри от деня след избухването му, когато гъсти облаци дим все още се издигат към небето и подсказват за мощта на природното явление. Какво още е уловил с обектива си Тодор, вижте сами!

За Пътешественик.com
Avatar
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!