Сейшелите – тропическата красота на Индийския океан

Кой не е мечтал за ваканция на Сейшелите? Островната държава е една от топ дестинациите за почивка и релакс. Тя се състои от 155 острова в Индийския океан, като само 33 от тях са обитаеми, а 74 са коралови. Площта, която заемат, е едва 451 км.

seychelles-466176_1280


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

Сейшелите са в непосредствена близост до Малдивите, Марвиций и Коморските острови. Климатът е субекваториален, а температурите са между 26-28 градуса. Най-дъждовните месеци са декември и януари, затова не планирайте почивката си по това време.

Столицата на Сейшелите се казва Виктория и е единственият град в Републиката, основната валута е Сейшелска рупия (SCR), а езиците, на които се говори, са сейшелски, английски и френски. Най-големите острови от групата на Сейшелските са Махе (където се намира и столицата), Пралин и Силует.

Уханието на орхидеи, резерватите и тропическата красота правят о-в Махе едно от най-красивите и предпочитани от туристите места. Интересен факт е, че кораловите пясъци никога не са горещи, въпреки високите температури. Ако отидете до Сейшелите, задължително трябва да посетите и националния парк „Санта Ана“, който се състои от шест малки острова, а подводното богатство и красота са радост за всички, които умеят да се гмуркат. Помислено е и за останалите – те могат да наблюдават от полуподводен „дълбинен диаскоп“.


На Сейшелите можете да срещнете земната костенурка-гигант и зелената морска костенурка, чиито бавни движения са в пълен синхрон с живота на островите – спокоен, сякаш времето е спряло.

От Сейшелите не можете да очаквате нищо друго, освен екзотика, ситен пясък, кристални води и гледки, които никога няма да забравите!

ocean-466174_1280

seychelles-168879_1280

sey-palm-322643_1280

sey-island-168875_1280

Тагове

Сейшели
За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!