Пролетна разходка в сърцето на Каталуния

Малко облачна и приятно прохладна в началото на май, Барселона е прекрасна с ласкавия морски ветрец, многото палми и постоянно носещ се аромат на хашиш. Улиците са пъстра смесица от туристи от всички националности и местни жители.

ОЛА, БАРСЕЛОНА!

Първото място, на което попадаме, е главната пешеходна улица Ла Рамбла, живописна и шарена. Многото забележителности, свидетелства за богатата история на града, са разпръснати във всички краища на града, и понеже е невъзможно да разгледаш всичко за 5-6 дни, отказваме се от общоприетото и кривваме в малка уличка на готическия квартал и смело губим посока, за да усетим духа на града. Всъщност няма как да се изгубиш, но има какво да откриеш.


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

BCN_pic

BCN_pic1

BCN_pic2

BCN_pic3

BCN_pic4

BCN_pic5

BCN_pic6

Портокаловите дръвчета, обагрили малките улички, допълват магията.

BCN_pic7

Различните видове италиански сладолед, за които се редят на опашки дори местните жители, са невероятни и заслужават да се опитат.

BCN_pic8

Каталунците, като цяло, са ценители на италианската кухня.

90% от националните ястия са с чесън, не че това вълнува някого, освен мен, но да отбележа, че бургерите са наистина добри.

Отново сме на главния булевард Ла Рамбла, където е La Boquera – Закритият пазар.

Впечатляващо е разнообразието от всякакви меса, морски продукти, плодове, зеленчуци и техните производни.

BCN_pic9

BCN_pic10

Поредният ден е приятна слънчева неделя и, вървейки от Триумфалната арка, влизаме в Парка на Цитаделата. Там се намират няколко музея, зоологическата градина и прекрасен каскаден фонтан, но всичко това бледнее на фона на атмосферата, в която се потапяме.

Сякаш представители на всякакви раси, националности и ексцентрични виждания и умения бяха превзели прекрасните полянки за отдих, но както се пее в една песничка “Аll the freaky people make a beauty of the world”.

BCN_pic11

BCN_pic12

Стигаме до крайбрежния квартал Barceloneta.

През май водата на плажа е доста студена, почти като бирата, която се предлага за 2 евро, разнасяна в малки хладилни чанти от обикалящите брега търговци.

BCN_pic13

BCN_pic14

На площад Каталуния, откъдето тръгва Aеробуса за летището, има чешмичка. Поверието гласи, че ако пиеш от нея, ще се върнеш в Барселона. Отпивам от неприятната на вкус вода и мисля, че Барселона е изживяване, което заслужава да се повтори!

BCN_pic15

За Нора