Подарък за баба и дядо - изненадайте своите близки с уникални подаръци

Подаряването на подаръци за близките е необикновено преживяване, което за голяма част от нас е голяма радост и удовлетворение. За съжаление, поради многото поводи, като например предстоящите коледни празници, различни семейни годишнини, рождени дни, именни дни или по-малки тематични празници, идеите за възхитителни изненади започват да се изчерпват с времето. Какъв подарък за баба и дядо е подходящ за всеки повод?

Наръчникът за подаръци на Pepco ще Ви помогне в търсенето на подходящи подаръци. От него ще научите кои фактори да вземете предвид, когато купувате подаръци за баба и дядо, и кои аксесоари са най-популярни в момента.

Какъв подарък да купите на баба и дядо? Няколко съвета и указания

Търсенето на подаръци, независимо дали става дума за Коледа или за изненади по други специални поводи, всеки път предизвиква голямо вълнение. Причината за това е конкретна – всеки от нас иска да достави удоволствие на близките си и да предизвика широка усмивка на лицата им. За да сте сигурни, че лудостта при пазаруването е свързана предимно с приятни преживявания, препоръчваме да помислите какво ще се окаже пословичното „попадение в десетката“, преди да отидете в магазина. Изборът на подарък на първо място трябва да бъде вдъхновен от човека, който ще го получи. Освен това, което ни свързва с този човек, от голямо значение са възрастта, полът, интересите, начинът на живот и любимите занимания през свободното време.

 

Момиченце подарява на баба си коледен подарък

Чудите се какъв подарък да изберете за баба и дядо? Тази задача изобщо не трябва да бъде сложна или да отнема много време! Най-важното е да разработите стратегия и внимателно да обмислите кои категории подаръци ще отговарят най-добре на вкусовете и предпочитанията на любимите Ви баба и дядо. В магазините на Pepco лесно ще откриете много страхотни артикули, които са напълно подходящи за оригинални и същевременно функционални подаръци за Вашите близки.

Изпробвано не означава скучно – функционални подаръци за баба и дядо

Търсенето на подходящия подарък за баба и дядо често е съпроводено с екстремни емоции. Не позволявайте на напрежението да ви завладее – в днешно време има много чудесни продукти, които със сигурност ще се харесат на Вашите баба и дядо. Освен бонбоните, чаените комплекти и витамините, предназначени за възрастни хора, препоръчваме да обмислите закупуването на други дреболии. Не е задължително да похарчите всичките си спестявания, за да подготвите прекрасна изненада.

Понякога дългите размишления и стоенето над рафтовете в магазините могат да доведат до обратен ефект. Не забравяйте, че традиционните подаръци и предмети за ежедневието ще се ползват също толкова добре! Функционалните подаръци ще зарадват близките Ви и ще им напомнят за Вас при всяка употреба.

Чаши и кухненски аксесоари – изпитан подарък за баба и дядо

Не познаваме човек, който да не обръща внимание на съдовете, които притежава. Чаши, чашки, тенджери и стъклени чаши са една от препоръчителните идеи за подарък за баба и дядо, които – не може да се отрече – ще бъдат фантастичен подарък и за други членове на семейството., тенджери и стъклени чаши са една от препоръчителните идеи за подарък за баба и дядо, които – не може да се отрече – ще бъдат фантастичен подарък и за други членове на семейството. За коледния сезон ще бъдат подходящи моделите с характерни коледни шарки в цветовете, типични за това вълшебно време – червено, бяло, зелено и тъмносиньо. Златните и сребърните аксесоари също са много подходящи.

 

Баба и дядо държат коледни чаши като подарък от внуците си

 

Ако все още се чудите какво да купите като подарък за баба и дядо, Ви предлагаме да разгледате и другите артикули в тази категория, т.е. аксесоари за кухнята и трапезарията като купички, чинии и различни комплекти съдове и прибори. Можете лесно да ги купите във всеки от стационарните магазини от веригата Pepco.

Практични подаръци, които ще зарадват баба и дядо

Други също толкова функционални подаръци за баба и дядо, които със сигурност ще се окажат хит, са:

 • комплект хавлии,
 • спално бельо с високо качество,
 • декоративни възглавници,
 • свещи и свещници,
 • приятни за докосване одеяла, шалтета и покривки за легла за леглото,
 • саксии за цветя,
 • декоративна ваза,
 • стенен или стоящ часовник,
 • настолна лампа,
 • дифузер за аромати,
 • декоративни фигурки.

Коледно вдъхновение: подаръци, с които ще развеселите баба и дядо

Познавайки добре своите баба и дядо, можете да си позволите малко лудост. Ако роднините Ви са известни с чувството си за хумор, чудесна идея за подарък за баба и дядо може да бъде хумористичен подарък, който ще ги накара да се усмихнат и ще ги развеселява дълго след разопаковане на изненадата.

Кои предложения си струва да бъдат разгледани? Изключително оригинална джаджа, която ще развесели баба и дядо, е възглавницата за баня. Освен дозата хумор и отгатването на предназначението на предмета, гореспоменатият подарък ще направи ежедневното къпане по-приятно и ще осигури нотка лукс при хигиенните дейности.

Ако Вашите баба и дядо се оплакват от студа и лошото време, Ви препоръчваме да помислите и за подарък под формата на нагревател за ръце, термофор или цветни чорапи, които да топлят тялото през най-студените месеци на годината. Да останем на темата за студеното време – баба и дядо със сигурност ще оценят подарък като комплект ръчно изработени дрехи, например шапка и шал. Харесвате ли ръкоделието? Обмислете допълването на подаръка със саморъчно направени аксесоари „Направи си сам“.

 

Инфографика Идеи на PEPCO за подаръци за баба и дядо

 

Какво мислите за време, прекарано в настолни игри заедно с баба и дядо?

За бабите и дядовците, които предпочитат активното прекарване на свободното време и интелектуалните форми на забавление, перфектна идея за подарък са настолните игри. Това е чудесен начин да дадете на близките си голяма доза забавление и да създадете допълнителни възможности да прекарвате времето си заедно. В днешно време има доста различни възможности за избор, сред които със сигурност ще откриете играта, която ще се хареса на баба и дядо.

Освен настолните игри, много подходящи ще бъдат също игрите с думи, подпомагащи паметта на възрастни хора или игрите с карти, които са любими на много хора. Заслужава си да вземете предвид също шах, дървено судоку, кубчета, дървени аркадни игри, пъзели, мозайки, всякакви видове викторини, игри за отгатване и тематични игри, например свързани с минали събития, като войната, Българската народна република или историята на България.

Когато търсите най-подходящия подарък за баба и дядо, не забравяйте да вземете предвид техните страсти, интереси и начина им на живот. Всеки човек е различен и възрастта не е единственият определящ фактор, който трябва да се вземе предвид. Нека не забравяме, че най-хубавият подарък от сърце е усмивката, интересът и времето, прекарано с любимите хора. Настолните игри, които играете заедно с членовете на семейството, ще Ви сближат още повече, ще създадат възможности за качествено прекарване на времето заедно и освен това ще се превърнат в чудесна съкровищница от спомени, по-ценни от всичко, което може да се купи с пари.

За Пътешественик
Идеята за уебсайт, в който да съберем историите и снимките си от пътувания в България и чужбина, се роди спонтанно в един съвсем обикновен работен ден, но се превърна в нещо специално – в страст за целия ни екип.