Плачещата стена на Хаваите

Сърцето на остров Кауаи в Хаваите ще покори и вашето – кратерът WaiAle’Ale (името се превежда като „падаща и падаща вода“) е магическо място. По стените му от височина над 1500 метра се спускат стотици водопади, които ромолят в хор и създават невероятна атмосфера, пренасяща те в друго измерение.

Местните приемат това място, което е на второто най-дъждовно в света, за свещено. Наричат го „Плачещата стена“. Според тях независимо каква религия изповядвате, молитвите, промълвени между прорязаните от водни потоци стръмни скали, ще бъдат чути.

weeping-wall

Тесните канали в склоновете са се образували в продължение на много векове, когато водата упорито се е опитвала да си проправи път надолу. В комбинация със свежата зеленина, която расте наоколо, подхранвана изобилно, Плачещата стена представлява наистина прелестна гледка и неслучайно се счита за едно от природните чудеса на Хаваите и основна туристическа атракция на най-стария остров от архипелага – Кауаи.

Плачещата стена се наблюдава най-добре от хеликоптер, като на острова се предлагат многобройни екскурзии по въздуха, които задължително я включват в програмата си.


Разбира се, природното чудо може да бъде разгледано и пеша, но изкачването никак не е лесно. Пътят на отиване и връщане е над 12 км и няма начин да останете сухи, тъй като трябва да преминете безброй поточета и рекички, образувани от изобилните дъждове. Честите валежи са причина върховете на кратера почти винаги да са обвити в облаци, което обаче само прави мястото още по-мистично.

weeping-wall1

За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!