Плачещата стена на Хаваите

Сърцето на остров Кауаи в Хаваите ще покори и вашето – кратерът WaiAle’Ale (името се превежда като „падаща и падаща вода“) е магическо място. По стените му от височина над 1500 метра се спускат стотици водопади, които ромолят в хор и създават невероятна атмосфера, пренасяща те в друго измерение.

Местните приемат това място, което е на второто най-дъждовно в света, за свещено. Наричат го „Плачещата стена“. Според тях независимо каква религия изповядвате, молитвите, промълвени между прорязаните от водни потоци стръмни скали, ще бъдат чути.


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

weeping-wall

Тесните канали в склоновете са се образували в продължение на много векове, когато водата упорито се е опитвала да си проправи път надолу. В комбинация със свежата зеленина, която расте наоколо, подхранвана изобилно, Плачещата стена представлява наистина прелестна гледка и неслучайно се счита за едно от природните чудеса на Хаваите и основна туристическа атракция на най-стария остров от архипелага – Кауаи.

Плачещата стена се наблюдава най-добре от хеликоптер, като на острова се предлагат многобройни екскурзии по въздуха, които задължително я включват в програмата си.


Разбира се, природното чудо може да бъде разгледано и пеша, но изкачването никак не е лесно. Пътят на отиване и връщане е над 12 км и няма начин да останете сухи, тъй като трябва да преминете безброй поточета и рекички, образувани от изобилните дъждове. Честите валежи са причина върховете на кратера почти винаги да са обвити в облаци, което обаче само прави мястото още по-мистично.

weeping-wall1

За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!