Палми и мирис на лимон по улиците на Сандански

Сандански ще стане с една идея по-екзотичен в най-скоро време. Служители на общинското звено „Озеленяване“ вече започнаха да разкрасяват местните улици, засаждайки палми, евкалипт, лимонокипариси, тулипа магнолия лила, каталпа, магнолия с мирис на лимон, студоустойчива магнолия нелистопадна, спирала. Това са само малка част от 45-те вида екзотични дръвчета и растения, които ще грейнат в югозападния град, съобщиха от общинската управа.

Очаква се до дни градският парк „Свети Врач“ да се обогати с палми, спирали и други. Всички кипариси по бул. „Свобода“, които са изсъхнали, ще бъдат заменени с други. На площад „България“ предстои да бъдат засадени две дървета двуцветна туя, информираха още от общината.

Всички тези нови 240 растения, палми и дръвчета издържат до минус 21 градуса, с изключение на лимонокипариса, който издържа до минус 13 градуса, обясняват специалистите. Но имайки предвид факта, че Сандански е един от най-топлите градове на България, екзотичните растения ще радват хората дълго, убедени са те.

За Владимир