От Париж до Амстердам с влак? Имаме предложение за маршрута!

Един от най-добрите начини да се проучи Европа е чрез влак. Пътуването по релси във Франция, Белгия и Холандия е удобно и ефективно, а също така разкрива пред вас повече гледки, отколкото бихте могли да видите от самолета.

За да видите част от най-доброто, което Европа може да ви предложи, устройте си пътуване с влак от Париж до Амстердам. По пътя спрете в Брюксел, Брюж и Делфт и после хоп! – обратно на влака за да продължите незабравимото си европейско пътешествие. 🙂


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

Париж (3 нощувки)

Започнете вашето приключение с Париж – дом на редица зашеметяващи исторически забележителности, музеи и художествени галерии.
Любителите на изкуството със сигурност няма да пропуснат Лувъра, където ще намерят прочутата Мона Лиза, или музея Орсе, който съдържа множество творби на Моне и Ван Гог.
Несъмнено ще ви се иска да видите и невероятната катедрала Нотр Дам, емблематичната Айфелова кула и впечатляващата Триумфална арка.

View over the grand streets of Paris, France with Eiffel Tower

Брюксел (2 нощувки)

След по-малко от 2 часа с влака от Париж, ще пристигнете в Брюксел, Белгия. Градът е известен като място на смесени култури и няколко (!) официални езика.
Най-култовите забележителности в града са бронзовата статуя Манекен Пис, монументът Атомиум, построен през 1958 г. и  Basiliek van het Heilig Hart – една от най-големите църкви в западна Европа.

BRUSSELS, BELGIUM - JUNE 15, 2014: The main square Grote Markt and Grand palace.

Брюж (1 нощувка)

Следващата ви спирка е Брюж – друг белгийски град, който е само на един час път от Брюксел и определено е живописен. Архитектурата е отлично запазена и посетителите казват за града, че е като излязъл от приказка.
В Брюж можете да посетите готическия параклис, наречен Базилика на Светата кръв, да участвате в обиколка и дегустация в историческата пивоварна De Halve Maan, или да се разходите с лодка по каналите.

Bruges historical houses and canals

Делфт (1 нощувка)

След още два часа с влака ви очаква Делфт – холандски град, който също се радва на значително количество запазена историческа архитектура и впечатляващи канали.
Докато сте там, можете да посетите Старата църква, датираща от 13-ти век, а след това – Новата църква, която е на повече от 500 години.

Canal con nenfares en Delft, Holanda, plantas acuticas

Амстердам (3 нощувки)

Крайна спирка – Амстердам. Столицата на Холандия е град с невероятна история и спиращи дъха гледки.
Насладете се на обиколка с лодка по каналите и опознайте средновековната архитектура в Стария център.
Амстердам е мека на историята и изкуството, така че отделете време за посещение на музеите Ане Франк, Ван Гог и Райксмузеум.

Bicycles parked on a bridge in Amsterdam

Източник: touropia.com
За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!