Огненият водопад – възхитителен природен феномен

Ако имате късмета да посетите Йосемитския национален парк в Калифорния през февруари, то може да станете свидетели на един възхитителен природен феномен – водопадът „Конска опашка“ (Horsetail Fall) привечер се преобразява, сякаш докоснат от пръчицата на вълшебник, и водите му изглеждат като спускаща се пламтяща стихия в златно, оранжево и червено. Благодарение на това той става по-известен като Огнения водопад и привлича много туристи в краткия период, когато могат да наблюдават необичайното явление.


Всъщност водопадът не съществува през цялата година – образува се само през зимата и в ранната пролет, когато количеството на валежите и топящите се снегове е по-голямо. Тогава той се спуска по източния склон на скалната формация El Capitan от стотици метри височина. А огненият спектакъл се случва само около пет дни през февруари, и то при подходящи метеорологични условия. Тогава по залез слънцето огрява водите му под специфичен ъгъл и отражението на лъчите създава илюзията за безспирен поток от огън, който се изсипва към земята. Наистина магическо, нали?


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

 

Снимки: klimbo
За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!