Не поглеждайте надолу! Страшните стълби, които водят към Рая

Когато става дума за ужасяващи преходи, има едно място, където главозамайващата височина, неприятната височинна болест и коварните пътеки се съчетават, за да създадат толкова мъчително преживяване, че дестинацията трябва да е нещо наистина специално.

За щастие, става дума за Мачу Пикчу и усилието категорично си струва

Страшните стълби всъщност водят към Рая, към едно от най-невероятните места, които можете да видите и изживеете.


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

Ако си мислите, че надморската височина е единственото опасно нещо при посещението на древния изчезнал град, грешите. Само да стигнете дотам си е изпитание. Някои туристи предпочитат да предприемат

класическия петдневен преход по Пътеките на инките, криволичещи из Андите

Преходът е изтощителен и само 200 човека имат право да са на пътеката едновременно.

inca-trail

Тези, които предпочитат да пропуснат почти едноседмичната екскурзия и изберат да отидат направо в планината, трябва да знаят, че

няма пътища за автомобили

и ще трябва да се повозят на местния влак, който може да им предостави доста интересно изживяване.

train-43371_1280

За да посетите Мачу Пикчу трябва да закупите и пропуск от Института за култура в Палма де Армас, иначе няма да ви пуснат. Билетите се движат около $ 45 и е нужно да покажете паспорта си.

Когато пристигнете, вероятно ще забележите, че

голяма част от изгубения град е лишена от обозначения, които да ви насочат в правилната посока

Това не е случайно – тук е ролята на задължителния екскурзовод. Много от гостуващите групи решават да изберат водач преди пътуването си. Ако нямате – не е проблем. Има десетки, които чакат посетителите на входа. За услугата ще трябва да дадете от $ 350 до $ 500, но ако сте с група и цените здравето си, инвестицията си заслужава.

machu-picchu-786412_1280

По-голямата част от туристите посещават Мачу Пикчу само за ден, но ако имате време за губене, ви препоръчваме да прекарате и поне една нощ в района, тъй като

най-доброто време да видите изгубения град е рано сутринта

Вратите се отварят в 5:00 часа, но както може би се досещате, повечето хора няма да са там толкова рано. За да си осигурите възможно най-голям шанс да видите невероятните гледки, без присъствието на големи тълпи, би било добре да опитате да се измъкнете изпод завивките призори. Близкият до Мачу Пикчу хотел предлага чудесно място да прекарате нощта, а има и изобилие от къмпинги на разположение на тези, които търсят по-голяма близост с природата.

uomu4ttm6dgcbo92mocg xmmka4o8xgvu4pwhjspf
Източник: Roadtrippers
За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!