Непознатата страна на Германия

Германия вероятно е една от най-познатите европейски страни у нас – не само защото е втори дом на най-голям процент наши сънародници (според последните статистики българските граждани, които живеят там, са над 400 000), но и заради все повечето полети на нискотарифни авиокомпании, традиционно добрите взаимоотношения между двете страни, водещата роля на Германия в европейския политически и социален живот, голямата популярност на немския език и немската култура и забележителности.

Образът на Германия в очите на българските туристи обикновено е еднотипен и пътешествията до там са или „за да отидем на гости на близки, приятели, роднини“, или включващи традиционни забележителности – Берлин, замъкът Нойшванщайн, Кьолн, Дрезден, Потсдам, Октоберфест в Мюнхен.

[caption id="attachment_13005" align="alignnone" width="1280"] Замъкът Нойшванщайн е една от най-популярните туристически атракции в Германия[/caption]

Не че те не си заслужават, разбира се, напротив: ако имате възможност, задължително ги посетете. Но пред пътешествениците, които обичат да „кривват“ от най-популярните маршрути, Германия може да разкрие една своя почти непозната страна – с прекрасни планински пейзажи и езера, достойно съперничещи на спиращите дъха гледки от Швейцария например, с ширнали се докъдето поглед стига лозови насаждения, не по-малко впечатляващи от тези в Тоскана, с китни селца и малки градчета, съхранили и архитектурния си облик, и културата и традициите си.

[caption id="attachment_27530" align="alignnone" width="640"] Санкт Енглмар[/caption]

[caption id="attachment_27531" align="alignnone" width="640"] Боденското езеро (Бодензее)[/caption]

Дори вече да сте били в Германия, не я зачерквайте с лека ръка от списъка със следващите си дестинации. Подходете нестандартно, потърсете алтернативни маршрути и забележителности, като в същото време продължавате да се възползвате от удобствата, които Германия предлага – и лесния и удобен транспорт, и приветливото отношение на местните, и относително достъпните цени, ако сравняваме с други популярни европейски дестинации. Не бъдете туристи, а пътешественици, открийте сами чара на непознатото и го изживейте така, че след това спомените дълго да ви връщат отново и отново там.

[caption id="attachment_27533" align="alignnone" width="640"] Прекрасна гледка в Шварцвалд[/caption]

Няма да ви даваме конкретна идея за маршрут или места в Германия, които да посетите, защото това би противоречало на цялостната идея на тази статия. Но все пак в нея сме подбрали да публикуваме няколко късчета вдъхновение – снимки, които могат да ви послужат и като първоначален ориентир. Приятно докосване до непозната страна на Германия!

[caption id="attachment_27534" align="alignnone" width="640"] Величественият Бастайски мост в Саксония[/caption]

[caption id="attachment_27535" align="alignnone" width="640"] Езерото Айбзее[/caption]

[caption id="attachment_27536" align="alignnone" width="640"] Меерсбург[/caption]

[caption id="attachment_27537" align="alignnone" width="640"] Долината на река Мозел[/caption]

[caption id="attachment_27538" align="alignnone" width="640"] Кьонигзее (Кралското езеро)[/caption]

[caption id="attachment_27539" align="alignnone" width="640"] Кведлинбург[/caption]

За Пътешественик.com
Avatar
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!