Невероятно приключение и незабравима емоция – пустинно сафари в Дубай

Дубай е невероятен град, в който се извисява най-високата сграда в света (прочетете повече за Burj Khalifa), там е най-луксозният хотел, най-големият Мол (прочетете повече за Dubai Mall) и много други човешки постижения. Всичко това обаче е буквално „отвоювано“ от Великата пустиня, обграждаща този бетонен „оазис“ на човешката цивилизация.

Именно за тази пустиня ще ви разкажем по-долу.


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

20140301_175250

Всеки гост на Дубай трябва да посети пустинята, а най-лесният и приятен начин е с организирано Desert safari или пустинно сафари. Има много фирми, които предлагат услугата, тя е сходна, разликите в цените са малки, но все пак има фирми, които са доказани и позитивните емоции са гарантирани.

20140301_175907

Какво накратко представлява сафарито:

1. Голям джип

Най-често бяла Тойота Land Cruiser, но и Hummer или някое друго по-екзотично 4х4 возило, идва да вземе пътниците от хотела им или от място, което предварително сте уговорили. Имайте предвид, че хората закъсняват, така че ако сте се разбрали за 15 часа, а в 15.30 ч. още няма бяла каляска пред хотела ви – не се притеснявайте, ще дойде.

IMG_6899

2. Събиране преди старта

След като ви вземе, шофьорът (в повечето случаи индиец или пакистанец) ще се опита да ви обясни какво ще правите по-късно. Ако имате късмет, ще разберете 20-30% от казаното от него, в другите случаи – просто кимайте! Щом стигнете до един от пунктовете, от които стартира сафарито, може да направите кратка спирка. Има места, където се дават под наем ATV-та и бъгита и туристите могат да покарат по дюните, преди да е започнала същинската част на сафарито. Ще се опитат да ви продадат и сувенири, шалове, плодове и каквото друго може да ви се натика в ръцете срещу някакви дирхами.

20140301_162204

20140301_165422

3. Dune Bashing или лудото каране по пустинните дюни

И най-важната и незабравима част – лудото каране по дюните. Преди да започне сафарито, повечето туристи си мислят, че едва ли е толкова екстремно – това са някакви пясъци и джипове, които ще се движат с 20-30 км. в час. Още в първите 60 секунди обаче повечето разбират, че ще е по-забавно и „разтърсващо“ от очакваното.

Шофьорите (или по-скоро „пилотите“) знаят какво правят и карат наистина уникално – бързо, с резки завои, прелитане от едната страна на другата по самия ръб на пясъчните дюни. Препускат от възвишение към възвишение, буквално гмурвайки се рязко надолу и излитайки след това нагоре. Всичко това под звуците на местна музика и виковете на туристите. Препоръчвам да не ядете преди сафарито, а на последните седалки на джипа да сядат само проверени „кадри“, които нямат проблеми с вестибуларния апарат. И не се притеснявайте, джиповете, макар и високи, рядко се обръщат по таван 🙂

20140301_172754

4. Спирки за снимки

След като туристите са добре „раздвижени“ от блъскането един в друг и във вратите на джипа, идва време и това състояние и емоция да бъдат документирани. Шофьорите правят най-често две спирки за снимки на дюните, като пътниците разполагат с по 10-15 минути да скачат, да тичат надолу-нагоре, да се ровят в пясъка… общо взето – на кой каквото му хрумне. Възможно е да си направите снимки със сокол, а някои карат с борд по дюните. Особено по залез слънце невероятните снимки са гарантирани, а кадри с камили може да се направят накрая на сафарито, преди да е започнала вечерята.

IMG_3445

20140301_175932

IMG_6942

 

5. Вечеря с програма в лагера

Всичко приключва с обилна и вкусна вечеря – няма обслужване, туристите се редят на нещо като шведска маса, като има най-различни ястия – салати, основни ястия и десерти. Трябва да знаете едно: бъдете спокойни, гладни и недоволни от кухнята едва ли ще останете. По време на вечерята има програма – най-често местни танци и задължително belly dance, който всички посетители оценяват положително 🙂

IMG_9547

За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!