Невероятни! Това са Многоцветните лагуни в Бразилия!

Национален парк „Lençóis Maranhenses” е едно от природните богатства на Южна Америка и представлява отдалечено крайбрежно място, където белите пясъчни дюни са дом на разноцветни езера.

Lencois-Maranhenses-National-Park-Brasil-1-700x405 Lencois-Maranhenses-National-Park-Brasil-4 Lencois-Maranhenses-National-Park-Brasil-3 Lencois-Maranhenses-National-Park-Brasil-2

„Lençóis Maranhenses” изглежда като пустиня, но в действителност този сюрреалистичен пейзаж е резултат от проливните дъждове, чиято вода се събира около пясъчните дюни и образува езера.

Lencois-Maranhenses-National-Park-Brasil-5 Lencois-Maranhenses-National-Park-Brasil-7 Lencois-Maranhenses-National-Park-Brasil-8 Lencois-Maranhenses-National-Park-Brasil-9

Поразителната красота на тази „бяла пустиня“ с нейните стотици сини, зелени и черни лагуни привлича множество фотографи и пътешественици всяка година, като мястото е най-посещавано между юли и септември. Паркът се намира в североизточната част на Бразилия, между река „Preguiças” и Атлантическия океан.

featured Lencois-Maranhenses-National-Park-Brasil-10 Lencois-Maranhenses-National-Park-Brasil-11

Е, какво ще кажете – да стягаме багажа и да се отправяме към Бразилия, нали? 🙂

Източник: TOE
За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!