Наръчник на пътешественика: Барселона

По какво можете да познаете Барселона? Спокойната атмосфера, спиращата дъха архитектура, фантастичната кухня и ненадминатия климат са само част от магията на града, който сякаш си има всичко.

Улиците на Барселона са облицовани със спиращи дъха архитектурни произведения, от готическите църкви, през сюрреалистичните сгради на Антони Гауди, до модерните обекти като търговския център Maremagnum.


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

Прекрасните плажове, нощния живот, несравнимите морски дарове и един от най-любимите футболни отбори в света са нарицателни за Барселона.

Барселона има прекрасен средиземноморски климат и рядко се случва да е прекалено топло или студено (въпреки че юли и август могат да бъдат доста влажни). Лятото е най-популярното време за пътуване, защото слънцето е най-ярко, плажовете са претъпкани, а концертите и събитията на открито се организират почти всеки ден.

Пролетта и есента също са добри периоди за пътуване до Барселона – тогава времето е по-меко и има по-малко туристи.

Най-добро време да посетите Барселона:

Юли и август са доста горещи и влажни, така че най-доброто време да посетите града е началото на лятото (май-юни) или есента (септември-октомври). В тези периоди времето е приятно и меко.

Транспорт:

Барселона има отлична мрежа за обществен транспорт. Можете да закупите така наречените T10 билети, които ще ви осигурят десет еднопосочни пътувания за $ 11. В случай, че купите отделни единични билети, цената за едно пътуване ще бъде $ 2,30. Билетите са валидни за всички линии на обществения транспорт – метро, автобуси, влакове и трамваи. Такситата в Барселона също са евтини, безпроблемни и лесни за намиране.

Метеорологични условия:

Август е най-горещият месец, със средна температура от 24 ° C. Януари е най-студеният месец, със температури от 10 ° C.

Какво трябва да знаете преди да посетите Барселона:

Обедните почивки в Испания могат да бъдат объркващи. Ресторантите обикновено са отворени от 1:30 ч, до 4:00 ч. за обяд и от 20:30 ч. до 23:00 ч. за вечеря. Много магазини са в обедна почивка през седмицата (от 14:00 до 17:00 часа), а в неделя и на официални празници въобще не работят. Много обекти са затворени през целия месец август.

Три места, които задължително трябва да посетите:

1. Магическите фонтани  на Монтжуик

Настанете се удобно на стъпалата на пред Националния музей на изкуството и се насладете на „магическите“ фонтани, които са истинско зрелище! Комбинацията от цветове, музика, светлина и водни феерии е толкова атрактивна, че ще ви накара да онемеете пред това невероятно водно шоу!

2. Парк Гюел

Парк Гюел е проектиран от великия архитект Антонио Гауди между 1900г. и 1914 г. и е едно от най-красивите места в Барселона.
Парк Гюл е обявен за обект на световно културно и природно наследство през 1984 г. от ЮНЕСКО.

3. Каса Батийо

Каса Батийо е истинско олицетворение на модернизма. През 1905г., Антонио Гауди реновира къщата и я превръща в истински архитектурен шедьовър. Цветните мозайки, нестандартните форми, асиметричните прозорци и вълнообразния покрив са наистина забележителни!

За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!