Най-виолетовата разходка в света: Градините Фуджи

Ако вече сте решили къде ще бъдат всичките ви пътешествия тази година, значи е време да планирате за следващата – и Градините Кавачи Фуджи в Китакюшу, Япония са една от най-подходящите дестинации за пролетта. Те се намират на 5 часа път от Токио, ако вземете високоскоростния влак Нозоми и ще ви предложат най-виолетовата разходка в света под приказен цъфтящ тунел.

AF593791C


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

Градините са дом на около 150 глицинии от 20 различни вида, които цъфтят в различни нюанси на виолетовото, както и в бяло, синьо и розово. Това е причината тунелът от глицинии да е толкова колоритен и впечатляващ.

unbelievable13-640x426

Най-доброто време за посещение на градините е от края на април до средата на май, в зависимост от атмосферните условия. Големият пик на цъфтежа е в края на април. Не всяка година глицинията цъфти толкова пищно, но цъфне ли – няма друга такава красота!

wisteria-flower-tunnel-kawachi-fuji-garden-japan-3

Трудно е да си представим градините Фуджи по друг начин, освен покрити с обилен цвят, но според Atlas Obscura, ако отидете извън посочения период от време, ще видите „отчайваща маса от безжизнени, усукани клони“. Разбира се, няма и защо да ходите по друго време, така че това опасение го оставяме настрани и продължаваме с описанието на свидетели какво е усещането да си в цветния тунел.

wisteria-flower-tunnel-kawachi-fuji-garden-japan-5

Щом влезете в него, веднага ще усетите свежия аромат на множеството цветчета, натрупани едно върху друго. Уханието опиянява, а опиянението те кара да се чувстваш като в истинска идилия.

Градините Фуджи стават изключително известна туристическа дестинация след представянето им през 2012 година. Туристи от цял свят идват, за да се порадват на пролетта, да релаксират сред тунелите от виолетовата приказна глициния и да се потопят в благоуханния аромат, който се носи из целия парк.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Имали ли сте шанса да се разхождатe по това време по покритите от глицинии пътеки? Не се колебайте да ни напишете няколко реда и да ни кажете какво е усещането! 🙂

wisteria-flower-tunnel-kawachi-fuji-garden-japan-8

Източник: TOE
За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!