Мъже се гмуркат в активен вулкан с GoPro, наричат го “Прозорец към ада”

George Kourounis стои на ръба на нажежено до червено езеро от лава, само на крачки от бълбукащата сода каустик. “Това е прозорец към ада”, казва той.
Kourounis е изследовател и документалист, който заедно със Sam Cossman, изследовател и режисьор, се гмурнаха дълбоко в кратера Marum, разположен в активен вулкан в архипелага Вануату в Южния Пасифик. Безстрашното дуо засне приключението си – ето как изглежда то!

Търсачите на силни усещания са прекарали 4 дни на вулкана и са се спуснали 2 пъти в кратера. Джордж споделя, че това винаги е била негова мечта и че може да се сравни единствено с изкачването на Еверест.
craterlava

“На видеото можете да видите, когато ставам една малка сребриста точица точно до водопада от лава – ето това беше много опасно място. Беше дори страшно. Ако нещо се беше объркало, то щеше да стане бързо и да бъде катастрофално”, разказва Джордж.

Косман казва, че приключението е било ужасяващо, но адреналинът е взел превес над страха. Невероятна експедиция, а нажежената огнена яма може да се сравни единствено с повърхността на Слънцето, добавя Косман.
volcanocrater

Тагове

featured вулкан
За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!