Миртос – кралят на гръцките плажове

Не един и два са уникалните плажове в съседна Гърция, които привличат милиони туристи всяка година, включително и немалко наши сънародници. Сигурни сме, че всеки, който поне веднъж е имал удоволствието да посети някои от тях, си има свой любим – заради плажната ивица, морето, околностите… Ако обаче трябва да посочим един, който да поеме тежката корона на първенството сред гръцките плажове, то най-достойният претендент е Миртос.

За тези, които не знаят – плажът Миртос (Myrtos Beach) се намира в северозападната част на остров Кефалония в Йонийско море, сгушен между планините Агиа Динати и Калон Орос. За световната му слава допринасят както уникалното му местоположение, така и невероятният контраст между вълшебно тюркоазените морски води и гладките бели мраморни камъчета на широката плажна ивица. Гледката отгоре, която се разкрива от пътя към плажа, буквално спира дъха и е един от най-популярните туристически кадри от Гърция – няма турист, който да е посетил това място, и да не я е заснел.


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

Миртос се оказва толкова привлекателна дестинация, че задължително присъства в класациите за най-красивите плажове на света. А в родината си е почти без конкуренция, когато става дума за сравнения – цели 12 пъти той е избиран за най-добър гръцки плаж, грабвал е първенството и в специално проучване, правено от гръцкото Министерство на туризма. Плажът е с лесен достъп, може да се паркира близо до него, ако сте с кола, а по време на активния летен сезон има и автобус, тръгващ от пристанището на Агиа Ефимия.

Myrtos Beach, Kefalonia
Myrtos Beach, Kefalonia

За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!