Мацушима: най-живописните гледки на Япония

Мацушима е група от около 260 малки острова (shima), покрити в борове (matsu). От там идва и името на тази красота в Япония. Мястото е известно с две неща – красивите си гледки и морските дарове. И когато не сте заети с хранене на това място, можете да обърнете внимание на красотите.


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

Голяма част от туристите посещават Мацушима за ден, макар че ние смятаме, че си струва да му отделите поне един залез и един изгрев на следващата сутрин. Не е случаен фактът, че градчето се слави със своите невероятни гледки. Говори се, че има четири добре познати места, от които се открива спираща дъха гледка – Великолепната гледка, Красивата гледка, Очарователната гледка и Величествената гледка.

За да видите истинската красота на това плаващо място, трябва да се насочите директно към брега. Няколко от островите наоколо са свързани с онези червени мостове, които са толкова фотогенични, че ги забелязваме на около 80% от картичките, които си купуваме като туристи. Около 300 вида цветя, различни растения, дървета и мрежа от пешеходни алеи водят до повечето точки със спиращите дъха гледки. В близост е и красив храм, основан през 807 година. Той е разположен върху един от по-малките острови, който е свързан с Мацушима отново с поредица от червени мостове.

За тези от вас, на които им се пътува до по-далеч, на всеки час тръгва круизен кораб. За около 50 минути кораба обикаля около залива, преминавайки през островите и множество ферми за стриди. Заслужава си да се насладите на тези гледки и екзотиката в тях за повече от един ден.

източник: edition.cnn.com
За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!