Мароко – приказната страна

Въпреки че е само на около 30 километра от Европа, Мароко е един друг свят. Страната съчетава арабско и африканско по свой собствен начин и е известна с топлия климат, ориенталската култура и красивите плажове.

1 2


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

Градовете на Мароко са като извадени от приказка. Маракеш и Фес са местата за опознаване на средновековни алеи и древни улици, по които минават магарета и търговци, а навсякъде се носят ароматите на Африка. Казабланка и Рабат са модерни, с елегантни булеварди, галерии и кафенета, а Танджер и Агадир са изискани градове, с интересна култура, в които плажът не е за изпускане.

3 - Fez 4 - agadir

Маракеш е бивш императорски град в Западен Мароко и е основен икономически център и дом на красиви джамии, дворци и градини. За любителите на шопинга този град е известен с пазаренето за цените на стоките. За феновете на историята многобройните музеи и паметници са едни от най-забележителните особености на страната. А за тези, които просто искат да се потопят в местната култура, Медина предлага марокански живот в цялата си прелест.

5 - marrakech 6 - marrakech

Казабланка е най-големият град в Мароко и главното пристанище на страната. Забележителни са красивите пясъчни ивици и индустриално оформени квартали. Но Казабланка е и най-космополитният град в Мароко, с нощни клубове, вериги за бързо хранене и бутици от висок клас. Градът често е първата спирка за международни пътници, които летят отдалеч, и се използва като транзитна точка. Но преди да го отхвърлите изцяло и бързо да преминете към Фес, Рабат или Маракеш, трябва да спрете да посетите джамията „Хасан II“, която често е наричана една от най-красивите сгради, построени някога.

7 casablanca 8 casablanca

Ето и едни от най-интересните занимания и задължителни места за посещение в Мароко според туристите:

1. Джамия Хасан II в Казабланка

2. Градината на Мажорел в Маракеш

10 - garden

3. Медината в Танджер

11 medina

4. Яздене на камила в пустинята Мергуза

12 - camel

5. Историческият град Шефшауен

13 chefchaouen

marocco-tripsy

За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!