Лято в бяло

Палмите са с разперени листа. Слънцето е силно и не жали лъчите, за да озарява всичко навсякъде. Но нещо е различно! Представете си лятото, но… бяло. Цветовете на пейзажите са зимни, но атмосферата ви напомня, че температурите са подходящи, за да отидете на плаж.

Холандският фотограф Мария Нетсоунски обича да проява своето въображение и да поставя на изпитание сетивността на зрителя. Чрез инфрачервен филтър летните пейзажи претърпяват истински катарзис и се преобръщат на 180 градуса.

Сякаш зимата те гледа от изображението и приказката е точно толкова студена, колкото когато всичко е заскрежено. В същото време обаче жаркото слънце, което не спира да прозира в пейзажите, напомня настойчиво, че лятото е тук, но е някак по-вълшебно.

Белите тонове, преливащи в синьо, и различните нюанси от другите цветове, примесени със слънчевата светлина, правят илюстрацията да изглежда като лятно сияние.

Снимките вдъхновяват. И придават различен привкус към познанието на нашите сетива за топлото и жарко слънце. Насладете им се! Снимките са не просто интересни – те носят различен поглед и пречупват призмата на светоусещането. Опитайте се да си представите лятото в бяло…

1

2

3

4

5

7

8

9

10

За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!