Лондон – градът на времето

Казвам това, не защото там се намира най-известният часовник в света – Биг Бен. Да, това е една от най-впечатляващите атракции в мегаполиса на Европа, но не той предизвиква моята метафора.

Наричам Лондон „градът на времето“, защото той събира в себе си история и иновативност, минало и бъдеще, традиции и съвремие. Започвайки от сградите и архитектурата на града, това може лесно да се забележи.


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

Лондон е градът, който най-умело съчетава своите кокетни, исторически прилежно „подредени“ малки къщички с авангардните небостъргачи, „пръснати“ около тях

Някои смятат, че това е напълно безвкусно, но за мен това е изкуство. Изкуство е начинът, по който всяко кътче се вписва идеално на мястото си, колкото и различно да е от останалите, и пасвайки си като парчета от пъзел, заедно оформят перфектния градски силует. Изкуство е невероятната картина, рисувана от светлините и сенките на града. Изкуство е забързаната тълпа от хора с различен статус и от различен етнос, които „дефилират“ всеки възможен стил, докато хаотично се разминават. Всеки може да намери себе си тук, да разгърне потенциала си и да намери това, което го привлича.

london-943954_640

За много от жителите си Лондон е бизнес град, предоставящ изобилие от възможности. Ще ги видите забързани да вървят под ефирните капки дъжд, облечени с новите си маркови костюми, и разбира се –

с кецовете, които преди влизане в офиса непременно ще бъдат сменени с подхождащите на стила официални обувки

Този неостаряващ тренд сред лондончаните създава леко и цветно усещане за всеки, наблюдаващ забързания „парад“. Авангардната архитектура на модерните небостъргачи от „Ситито“ завладява, вдъхновява, провокира и превръща Лондон в един от най-популярните и иновативни градове в света.

london-2184805_640

Друго лице на този мегаполис са „малките спретнати къщурки“ с остаряла тухлена фасада, кокетно дворче и домашен уют. Тези сгради крият в себе си история. Всяка една от тях може да разкаже много и дори забързаният минувач непременно би се спрял, за да послуша.

Старите сгради са истински архитектурни забележителности, които ни карат да притаяваме дъх

и да си представяме, че сме ги обитавали по времето на всяка една вълнуваща случка.

london-2372362_640

Играта с времето не се ограничава само с архитектурата на този многолик град. Разнообразието от стилове и епохи се забелязва лесно и между хората.

Различни, цветни, интересни. Лондон блика от млади и амбициозни хора, които вдъхват нов живот на старите и познати места. В същото време, английската столица предоставя възможността на тези млади хора да бъдат себе си, да не се страхуват да се изразяват, да следват целите и мечтите си. Тя не ги ограничава, не им поставя рамки, в които да се впишат, а напротив:

окуражава ги да лудуват, да бъдат цветни, да бъдат щастливи

Разбира се, не можем да пренебрегнем и невероятно стилните и аристократични жители, които носят в ръка куфарче и старомоден дълъг чадър. Те са една различна и интересна нишка в хаоса от стилове и прибавят по ненатрапчив начин своята класа и стил. Една от най-интересните гледки в Лондон е да се наблюдават разнообразните тълпи и как малко по малко те се сливат в едно, създавайки изкуство за погледа на всеки наблюдател.

building-321106_640

Това е Лондон – градът на времето.

И с всяка секунда, която великолепният Биг Бен отброява, се разкриват различията

перфектно сливащи се в един уникален по себе си град. История, изкуство, съвремие. Лондон е мястото, където може да се наблюдава красивата симбиоза между  всяка една епоха и стил дори с една разходка, с един поглед през терасата, с една крачка – напред във времето.

За Маргарита