Легендарният Алкатраз – дестинация с история и… духове

Това е от онези страховити места, от които ни побиват тръпки, щом ги видим. Нека поговорим малко  за Алкатраз.

alcatraz-2

Алкатраз е остров, известен като мястото на смразяващ кръвта бивш затвор, който носи същото име. Въпреки че не е разположен далеч от града, силните, студени и опасни течения в залива на Сан Франциско правят бягството от затвора Алкатраз невъзможно.

05-03-2010-alcatraz-grill-photo alcatraz1

От  1933 до 1972 г. затворът е „посетен” от много известни имена, като: Ал Капоне, Роберт Франклин Страуд, Джордж „Машин Гън” Кели, Мики Коен и други.

Има много интересни легенди, свързани с Алкатраз. Една от тях е разпространена от охранител, който казва, че е чул странни звуци, идващи от клетката на Ал Капоне, години след като той е напуснал острова. Ако вярвате в духове, това е за вас.

AlcatrazIsland-1895
Снимка на „Алкатраз“ от 1895 г.

Alcatraz_aerial

Алкатраз е отворен за посетители през 1972 г. и в момента е популярна развлекателна зона – странно, нали? На ваше разположение са множество организирани екскурзии до мястото, които биха могли да ви осигурят изключително преживяване.

800px-Alcatraz_dawn_2005-01-07

alcatraz-tower
Първият построен фар в Алкатраз

Alcatraz_Island_Lighthouse

Източник: TOE

 

За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!