Ла Мадалена – карибското синьо на Европа

Ла Мадалена (La Maddalena) е тихо местенце с тюркоазени води и пясъчни заливчета. В прозрачните води на архипелага сякаш попадате в друг свят, който прилича много повече на Карибите, отколкото на Средиземноморието – въпреки че групата от острови всъщност се намира в Южна Италия.


По-големите от тях са Ла Мадалена, Капрера, Будели, Спарджи, Санта Мария, като първите два са свързани с мост.


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

Тук можете да намерите едни от най-зрелищните плажове въобще в Италия, които са с най-бистрата морска вода. Тези земи все още не са много познати на туристите, но стават все по-популярни заради красотата си.

mortorio-island-beach

Розовият гранит, който се копае в близост до Ла Мадалена, е бил използван при направата на Статуята на свободата и заради него островът излъчва светлина по залез слънце – още една причина да го посетите!

За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!