Латино ритми на остров Тасос

Преди 2 години посещавах уроци по латино танци. Няколко пъти в седмицата след работа – това беше любимото ми занимание за разтоварване. Запознах се с много свежи и приятни хора, с които постепенно станахме близки приятели.

В един прекрасен ден след урока, инструкторът ни събра и ни каза, че бихме могли да си организираме кратка екскурзия за 2-3 дена до остров Тасос, стига да се съберем нужната бройка хора. На следващите уроци почти всички от групата запазиха своето място за пътуването и оставаше само да чакаме да стене май месец, за да заминем.


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

Времето се изтъркули и на 24-ти май в 7 часа сутринта тръгнахме с автобус от София към Кавала. Организаторите се бяха погрижили и бяха взели подвижен касетофон, така че цялото пътуване беше съпроводено от латино музика, смях и танци. Дори на границата по време на проверката всички слезнахме от автобуса и танцувахме пред смаяните погледи на митничарите и другите хора, които преминаваха. В крайна сметка всички се развеселиха и дори получихме заслужени аплодисменти.

Като пристигнахме в Кавала беше станало обяд и имахме малко време да хапнем в някое от крайбрежните ресторантчета, преди да се качим на ферибот и да се отправим към острова. Времето беше слънчево, миризмата на море се усещаше навсякъде и лятното настроение обхвана всички. Качихме се на ферибота, с който имахме около час път, докато стигнем Тасос. По време на плаването музиката и танците не спираха, а една от най-големите атракции бяха чайките, които нападаха всякаква храна и дори някои хора ги хранеха направо от ръцете си.

Когато пристигнхме всички бяхме очаровани от красотата на мястото, на което сме попаднали – портокалови и лимонени дръвчета, палми, огромни цветни храсти, отрупани с най-различни цветя, бели плажове и кристална вода – беше райско. Слезнахме от ферибота и продължихме с автобуса към курортчето, където щяхме да отседнем . Пътят криволичеше през планината, успоредно на плажната ивица и гледката, която се откриваше към хоризонта беше зашеметяваща. Пристигнахме в хотела, настанихме се по най-бързия начин и се отправихме към плажа. Въпреки, че времето беше топло, водата все още не ставаше за къпане и само се топнахме, след което си взехме коктейли и се излегнахме на пясъка.


Когато се върнахме в хотела беше станало време за вечеря, след което се качихме по стаите си да се подготвим за невероятната вечер, която ни предстоеше – бяхме се разбрали да си направим салса парти покрай басейна на хотела. След малко всички бяхме долу и купонът започна. Музиката се чуваше силно, всички танцуваха и се забавляваха от сърце. Имаше най-различни игри и състезания. Естествено, вечерта приключи със синхронно скачане в басейна.

970456_603430393014508_2056708851_n

На следващият ден станахме рано, защото искахме да разгледаме колкото се може повече неща, тъй като ни оставаше само 1 ден преди да си тръгнем. Тръгнахме по плажната ивица към центъра на града. Отбивахме се в многобройните магазинчета за сувенири, за да вземем подаръци на близките си. Обядвахме в много приятно гръцко заведение и опитахме от традиционните им ястия (не пропуснахме да пробваме и узото). След това направихме кратка почивка, излежавайки се на плажа. Някои от смелчагите се потопиха и във водата, но настъпиха някои от безбройните морски таралежи и след това се наложи да ги лекуваме. Привечер продължихме с обиколката на градчето. Вечерта си направихме барбекю на плажа, през цялото време латино музиката озвучаваше обстановката, а след като се наядохме, се събрахме около огъня и цяла вечер си разказвахме забавни истории, танцувахме и се смяхме.

На следващата сутрин се събудихме и поехме по същия път обратно към ферибота. Когато стигнахме в Кавала, имахме повече време да го разгледаме и обиколихме някои от най-интересните места. Късния следобяд се натоварихме отново на автобуса и се отправихме към София.

 

За Нели