Лаго Маджоре и Боромеовите острови – дар от боговете. Част първа

Недалеч от модната столица Милано, се намира второто по големина езеро в Италия – Лаго Маджоре, част от акваторията на което попада в швейцарския кантон Тичино. Закътан сред високите алпийски върхове, районът около Лаго Маджоре се слави с мекия си климат и сравнително високите средно годишни температури, които позволяват тук да виреят редки и екзотични за тези географски ширини растения.

Лаго Маджоре
Лаго Маджоре


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

По бреговете на Лаго Маджоре са разположени десетки очарователни градчета, които всяка година привличат огромен брой туристи от цял свят. Едно от тези магнетични места е Стреза. Именно тук Фредерик Хенри, героят на Ърнест Хемингуей от „Сбогом на оръжията”, среща своята любима Катрин Баркли. Действието се развива във впечатляващия Grand Hotel Des Iles Borromees, разположен на брега на езерото. Великолепният хотел вече 150 години предлага на своите гости завладяващ изглед към Лаго Маджоре, Боромеовите острови и заснежените алпийски върхове, които величествено се оглеждат в спокойните езерни води.

Попаднали в Стреза, туристите задължително трябва да посетят Боромеовите острови, разположени недалеч от брега. Архипелагът, състоящ се от Изола Бела, Изола Мадре и Изола дей Пескатори, носи името на аристократичната фамилия, която притежава островите от векове.

Изола Мадре (Островът – майка)
Изола Мадре (Островът – майка)

Изола Бела (Красивият остров)
Изола Бела (Красивият остров)

Изола дей Пескатори (Островът на рибарите)
Изола дей Пескатори (Островът на рибарите)

Най-големият от трите острова – Изола Мадре, е почти изцяло зает от ботаническа градина с изключително красиви и редки растения от близки и далечни земи, където свободно се разхождат фазани и пауни.

Специални грижи се полагат за спасяването на изкоренения при буря през 2006 г. над 200-годишен кипарис от вида Cupressus cashmerians.

Следва продължение…

ВИЖТЕ ЧАСТ ВТОРА ТУК

За Елица
Аз съм Елица Лукова - пътешественик и мечтател. Казват, че пътуването разширява кръгозора и ни разкрива нови хоризонти. За мен все повече то е начин на живот и необходимост. Няма нищо по-вълнуващо от това, да попадна на непознато място и да се докосна до различна култура, а щом се върна у дома, да разказвам за моите пътешествия и да мечтая за нови приключения. Още истории може да четете в моя блог - EliNika's Travel Log (http://etravellog.blogspot.com/)