Къде да пътуваме тази есен?

Студеният вятър се завърна, температурите поспаднаха и не само ни разхладиха, но и ни напомниха, че лятото вече отстъпва мястото си на есента. Когато това се случи, на повечето от нас спира да ни се ходи по плажове, заливи, рекички и басейни. Ако и вие сте в тази група, ето няколко места с интересни събития, които привличат набитото ни пътешественическо око като привлекателни дестинации за времето на златната есен!

Ден на отворените врати в Лондон

london-10
Снимка: UK Ministry of Defence

Веднъж в годината, през някой септемврийски уикенд (19 и 20 септември тази година), Денят на отворените врати в Лондон дава възможност да бъдат посетени места, до които обичайно посетителите нямат достъп. Ако се чудите например какво посреща премиера на Великобритания в Лондон, когато отвори вратата на Даунинг стрийт 10, то това е шансът ви да видите лично.

 

Мюнхен и Октоберфест!

oktoberfest
Снимка: Christian Benseler

Сериозно изпитание си е да си намериш място в хотел и да се справиш с тълпите, но си струва! Между 19 септември и 4 октомври тази година обичайно ще се лее бира на корем и ще има още куп традиционни баварски забавления. Тези, които са ходили на Октоберфест в Мюнхен предупреждават, че задължително се връщате и на следващата, по-следващата и всяка следваща година.

 

Мексико и Денят на мъртвите

day-of-the-dead
Снимка: Greg Willis

В края на октомври и началото на ноември в Мексико отбелязват необичаен празник – Денят на мъртвите. На 1-ви ноември почитат паметта на починалите деца (наричат ги „angelitos“), а следващият ден е посветен на отишлите си възрастни хора. Карнавални шествия със страшни костюми, напомнящи празнувания в съседните САЩ Хелоуин, веселия и пиршества властват в тези два дни – защото идеята на празника е да се почете животът, а не смъртта на покойниците. Правят се пищни олтари с много цветя, вкусотии, свещи, а черепът е най-разпространеният символ.

 

Индия и Карнавалът на светлините

diwali
Снимка: UrbanUrban_ru

Дивали е фестивалът на светлините в Хинди културите. Най-забележителният и колоритен карнавал, който събира милионно множество от туристи всяка година. Вълшебно е, пъстроцветно и светло. Тази година фестивалът ще се състои около 11 ноември и определено не е за изпускане.

 

Фестивал на храната в Банкок

bangkok
Снимка: Ashlynn Pai

Есента е сезонът на храната в Банкок. Най-големите мастер шефове, световноизвестни кулинари, главни готвачи и популярни имена в света на готварството се събират, за да покажат своите умения. Това е мястото за всеки ценител на добрата кухня и за любителите на лакомствата от всяка точка на света. Банкок през есента ви предоставя възможността на едно място да опитате целия свят.

 

Денят на необвързаните в Китай

singles-day

Като противовес на световната, вече, традиция Свети Валентин, в Китай хората са си направи ден на необвързаните! И защо пък не – интересно решение! Всеки 11 ноември в цялата страна се превръща в най-добрия ден за сватовници и мачмейкъри, които уреждат срещи на килограм и за без пари. А необвързаните изживяват своя апогей на срещането с различни възможности, които може и да ги заведат до любовта.

За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!