Кушадасъ – омайна приказка на турската Ривиера

Безброй плажове, кристално чиста вода, красива природа, удивителни залези, уютни хотели с прекрасно обслужване и многобройни клубове с различна атмосфера и музика, ако сте от нощните птици – Кушадасъ е истинска омайна приказка на турската Ривиера, която си заслужава да бъде изживяна поне веднъж (и вероятно ще се върнете поне няколко пъти след това 🙂 ). Почивките там са много по-достъпни от по-луксозните дестинации като Анталия и Бодрум, а няма да ви лишат от нищо, което можете да си пожелаете за една перфектна лятна ваканция на брега на Егейско море.

kusadasi-1


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 

kusadasi-6

Слънцето огрява „птичия остров“ (така се превежда името Кушадасъ) близо 300 дни в годината и времето е прекрасно за почивка не само през лятото. Всъщност през юни, юли и август, когато е активният туристически сезон, може да ви се стори, че има твърде много хора, така че спокойно си резервирайте ваканция през май и септември, че дори и през април и октомври, ако не държите да ви е супер жега. Така не само ще спестите, но и ще избегнете навалицата.

kusadasi-2

Подгответе се също за много по-солената вода на Егейско море – ще го усетите не само на плажа, защото тя директно се филтрира от хотелите за баните им, така че може да ви е соленичка. За сметка на това басейните са големи и можете да ги използвате като сладководен заместител на морето, а в Аквапарка ще останете очаровани от безбройните водни забавления и няма да ви се иска да си тръгвате.

kusadasi-8

kusadasi-3

Ако въпреки всички удобства и глезотии не ви се иска да изкарате цялата си почивка в Кушадасъ, излегнати край басейна на хотела, то в близост има достатъчно интересни неща, които си заслужава да разгледате и да разнообразите ваканцията си. На първо място поставяме Памуккале – легендарната природна област, която се намира на около 200 км и до нея се пътува 3-4 часа. Лишете се от един ден плаж и се възползвайте от еднодневните екскурзии дотам, защото този природен феномен не е за изпускане.

pamukkale1

pamukkale2

Много по-близо – само на десетина километра от Кушадасъ, се намира древният град Ефес, който ще бъде интересен за всички, изкушени от историята. На няколко километра от него пък е Къщата на Дева Мария – домът, в който се смята, че тя е изживяла последните си години. Любопитно е, че това е храм, който се почита и от християните, и от мюсюлманите. В самия Кушадасъ пък се намира един от най-големите и впечатляващи кервансараи, запазени от времето на Османската империя – кервансарай Йокюз Мехмет Паша.

kusadasi-5

kusadasi-4

Разбира се, ако не ви се разглеждат исторически паметници или природни забележителности, можете просто да се наслаждавате на Кушадасъ и да не забравите да си купите някой и друг сувенир, като задължително първо разгледате навсякъде, за да сравните цените, а след това се попазарите малко: този неписан закон за Турция важи и тук с пълна сила.

Снимки: Neil Howard; Памуккале: Esther Lee

kusadasi-za-putesh

 

За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!