Колмар – френската малка Венеция

Един прелестен град с много цветове, който толкова очарова посетителите си, че някои от тях го определят като най-красивия в Европа – това е Колмар във френската провинция Елзас. Почти на границата с Германия, той е наричан още и „малката Венеция“. Причината е повече от ясна: в един от кварталите канали заместват улиците и предлагат възможност за незабравими разходки с гондола.

ColmarСнимка: Juan Rubiano

Това обаче далеч не е целият чар на Колмар. Както виждате и от снимките, градът привлича хиляди туристи и с подредените като разноцветна мозайка кокетни живописни къщи – особено в старата му част, която е много добре запазена и те потапя в неповторима ренесансова атмосфера на спокойствие и романтика. На всичкото отгоре е едно от най-слънчевите и сухи места във Франция – а кой турист не предпочита хубавото време?


Харесва ли ви тази дестинация? Направете запитване за екскурзия!
Изпратете вашето запитване и ние ще се свържем са вас, за да ви дадем подробна информация за възможностите да посетите тази дестинация.

 
2Снимка: Francisco Antunes

Историята на Колмар датира още от 9 век, а днес градът се гордее и със славата си на столица на елзаското вино. Има достатъчно уютни ресторантчета и барове, където да го опитате, а ако предпочитате културния туризъм, пак няма да останете разочаровани – архитектурните забележителности и перфектно запазените през вековете (и все още обитаеми) къщи са в изобилие. Една от тях е родното място на Фредерик Огюст Бартолди – създателят на Статуята на свободата, която е превърната в къща-музей. Задължителни за разглеждане са готическата катедрала „ Свети Мартин“ и Домениканската църква, а ако обичате музеите, освен „Бартолди“, можете да посетите „Унтерлинден“ и Музея на детските играчки.

4Снимка: Juan Rubiano
5Снимка: Nicolas Winspeare
12Снимка: Spiterman
За Пътешественик.com
В уебсайта www.пътешественик.com можете да намерите интересни статии, галерии и видеа за най-вълшебните кътчета от нашата планета. Публикуваме вашите истории, любими кадри и пътеписи, като за най-запалените пътешественици ще имаме специални изненади. И нека пътуването започне!